Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2017 16:47

Terör saldırısında yaralanan THY personeli Türkiye’ye getirildi

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da yaşanan terör saldırısında yaralanan THY İstasyon Şefi Mustafa Mehmet Çelik Türkiye’ye getirildi. Şef Mustafa Mehmet Çelik’i havalimanı apronunda Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı karşıladı.

Terör saldırısında yaralanan THY personeli Türkiye’ye getirildi
türk hava yolları,,thy,,burkina faso,

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik silahlı saldırıda bacağından yaralanan Türk Hava Yolları Ouagadougou İstasyon Şefi Mustafa Mehmet Çelik ve eşi THY’ye ait uçakla İstanbul’a getirildi. Çelik’i Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı karşıladı. Çelik’e geçmiş olsun dileklerini ileten Aycı; "Şu anda aramızdalar. Hamdolsun şuanda buraya kavuştu. Zor bir ortamda zor bir yerde kaldı. Ama orada metanetini kaybetmeden kardeşimiz orada dimdik durdu. Şimdi buraya sağsalim getirebilmiş olmak, bundan sonrada çalışanlarımız mensuplarımız şirketimiz Afrika’da olmaya devam edecek. Dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz. Operasyonlarımız devam edecek. Tedbirlerimizi alarak daha dikkatli durarak. Bugün terörün yeri ve zamanı yok. Dünyanın her yerinde her an muhatap olabilirsiniz. Mustafa Bey kardeşimiz buna maruz kaldı. Ekibimizin oradan çok kısa süre önce ayrılmıştı. Ekibimizde daha önce ayrılarak bundan bir sıyrıldı. Mustafa yaşadı. Tedbirlerimizi alarak daha dikkatli olarak bu riskleri minimuma indirerek yönetmek görevimiz. Vazifemiz. Allah beterinden saklasın. Mustafa’yı da ailesine saklasın. Orada başka bir şirketin mensubu ölenler arasındaydı. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Görev şehidi kardeşimize de Allah rahmet diliyorum. Başsağlığı diliyorum o şirkete. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelenin bütün dünya da ne kadar önemli olduğunu, işbirliğinin beraber hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Küresel operasyon yapan bir şirket olarak küresel riskleri anlamak ve bunlara kavrayarak tedbir alarak yönetmek önemli bir iş. Dünya da giderek artan risklere karşı yeni tedbirler yeni çalışmalar her zaman yapılmak durumunda. Bizlerde elimizden geleni yapacağız.” dedi

İnsanın yuvaya dönmesinin her haliyle güzel olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları Ouagadougou İstasyon Şefi Mustafa Mehmet Çelik, “ İnsanın yuvaya dönmesinin her haliyle güzel. Orada yaklaşık 15-20 dakikalık seri saldırının içindeydim. O şirketten olan arkadaşım hemen yanımdaydı. Beni en çok etkileyen olay o oldu. Vücuduyla bana siper oldu desem yeridir. Ben önde o arkada olsaydı bugün benim cenazem gelip o yaşamış olacaktı. Allah ailesine sabır versin. iki tane çocuğu vardı. Beni etkileyen olay o oldu. 18 insanın vefat ettiği olayda sağ olarak memlekete dönmek güzel.” dedi

Daha sonra uçaktan özel bir araçla indirilen Çelik, ambulansla hastaneye götürüldü. Yerel kaynaklar yaşanan silahlı saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...