Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2016 12:20

Terör turizmi etkilemedi

Sultanahmet Meydanı, yaşanan terör saldırısının ardından normale dönmeye başladı. Patlamanın yaşandığı yeri ziyaret eden Alman bir turist, terör saldırısının İstanbul hakkında düşüncelerini değiştirmediğini ve mutlaka İstanbul'a tekrar geleceğini söyledi.

Terör turizmi etkilemedi
patlama, sultanahmet meydanı,

Düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından Sultanahmet Meydanı'nda hayat normale dönmeye başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meydanda temizlik yapılırken, henüz erken olmasına rağmen turist kafilelerinin de Sultanahmet Meydanı'na geldiği görüldü. Patlamanın meydana geldiği alana bazı vatandaşların ve turistlerin karanfil bıraktığı görüldü. Yabancı medya mensupları da Sultanahmet Meydanı'na gelerek patlamaya ilişkin izlenimlerini haberleştirdi.
Yaşanan patlamaya rağmen seyahat programını iptal etmeyerek Sultahanmet'i ziyaret eden bir Alman turist, "Patlamanın ardından 2 saat Ayasofya'da kaldık. Güvenli olduğunu düşündüm. Bugün de patlamanın meydana geldiği yeri görmek istedim. Bugün İstanbul'dan ayrılıyorum ancak bu normal planımdı. İstanbul'a mutlaka geri geleceğim, çünkü burası çok güzel bir şehir" dedi.
Güney Koreli bir turist de terör saldırısının Türkiye ve İstanbul'a bakışını etkilemediğini ifade ederek, "İstanbul çok güzel bir şehir. Önümüzdeki yıllarda tekrar gelmek istiyorum. Çevrede birçok tarihi bölge var" diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...