Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 12:09

Terör uzmanı Başbuğ: Yangınlar doğal değil

Türkiye genelinde son bir haftada, 4 bölgede 112 yangın çıktı. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ yangınların doğal ve kendiliğinden yangınlar olmadığı söyleyerek “bitme noktasına gelen terör örgütü bir çıkış yolu arıyor” dedi.

Terör uzmanı Başbuğ: Yangınlar doğal değil
Yangın,Manavgat,Coşkun Başbuğ

TGRT HABER | ÖZEL

Türkiye genelinde son 1 haftadır başlayan ve ciğerlerimizi yakan orman yangınlarıyla ilgili sabotaj mı doğal yangın mı tartışması devam ediyor. 28 Temmuz ile 1 Ağustos tarihleri arasında 107’sinin kontrol altına alındığı 112 yangın çıktı, onlarca köy boşaltıldı, insan ve canlı yaşamı olumsuz etkilendi.  Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, TGRT Haber’in Bilmedikleriniz Programında bu yangınların doğal ve kendiliğinden çıkan yangınlar olmasının mümkün olmadığını söyledi.

EN KOLAY TERÖR EYLEMİ YANGIN ÇIKARMAKTIR

“Bu yangınların tamamı sabotajdır” diyen Başbuğ, “ Akla gelen terör eylemlerinin arasındaki en kolayı yangın çıkarmaktır. Şurada 10 dakikada yangın çıkarabiliriz. Bunları yolda geçen bir vatandaşa sorsanız yangınların çıkış şekli ve zamanlaması itibariyle kasıtlı eylem olduğunu bize söyler. Manavgat’ta 4 ayrı yerde ve eş zamanlı olarak yangın çıkıyor, buna doğal yangın diyemeyiz. Ayrıca bölgesel baktığımızda da Ege, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’de de eş zamanlı yangın çıktığını görürüz. 8 ayrı ilde bir anda yangın çıkıyor. Bu hadiselere doğal diyemeyiz” dedi.

ÖRGÜT BİR TAŞLA 3 KUŞ VURMAK İSTEDİ

 Şu an sıkışmış ve tükenme noktasına gelmiş bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Başbuğ, terör örgütünün yangınları çıkarma nedenlerini şöyle açıkladı: “Örgütün birkaç amacı var. Turizmi baltalayarak ve insanları maddi zarara uğratarak ülke ekonomisini zora sokmak, ülkede kaos ortamı yaratmak ve kendine nefes aldırmak. Burada devletin başarısın görmeyip ayrıntılara takılmak bana göre haksızlık olur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...