Tgrt Haber
11 Kasım 2021 10:02

Terörist elebaşından CHP’ye tezkere teşekkürü ve davet

PKK, Irak ve Suriye’de operasyonun önünü açan tezkereye HDP’nin çağrısıyla hayır oyu veren CHP’ye teşekkür etti. “CHP’nin tavrı, Türkiye’de dengelerin değiştiğine işaret ediyor” diyen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, CHP heyetini Suriye’ye davet etti.

Terörist elebaşından CHP’ye tezkere teşekkürü ve davet
pkk,ferhad abdi şahin,terörist,suriye,türkiye

CHP, HDP’nin çağrısıyla Irak ve Suriye’de operasyonun önünü açan tezkereye “hayır” oyu vermişti. Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, CHP’ye teşekkür ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüşmeye davet etti.

Cumhurbaşkanına verilen Mehmetçiğin gerektiği takdirde Irak ve Suriye’ye gönderilmesi konusunda yetkinin iki yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP’nin “hayır” oylarına karşı AK Parti, MHP ve İyi Parti’nin “evet” oylarıyla kabul edilmişti. HDP, gizli ortağı CHP’ye “hayır”‘ oyu vermeleri çağrısında bulunmuştu. CHP’li vekiller de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun emriyle “hayır” oyu kullanmıştı. HDP de teşekkür etmişti.

UMUT VERİCİ BULDU

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin’den de CHP’ye teşekkür geldi. Türkiye’nin yapmayı planladığı sınır ötesi harekâtını kasteden teröristbaşı, Al-Monitor’a konuştu. Uluslararası güçlerin böyle bir operasyona karşı durması CHP’yi cesaretlendirdiğini belirten teröristbaşı, her halükârda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu söyledi. CHP’nin tezkereye hayır oyu vermesini yorumlayan terörist Şahin  “CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici” diye konuştu.

GÖRÜŞME DAVETİ

Terörist Abdi Şahin CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz sorusuna ““Olabilir. Bence olumlu da olabilir” cevabını verdi.

TÜRKİYE ABD VE RUSYA’DAN OPERASYON TEMİNATI ALDI

Terörist Şahin, Mehmetçiğin Suriye’de olası operasyonuyla ilgili ise Terörist Şahin ayrıca açıklamalarında, Türkiye’nin Rusya ve ABD’den Suriye’de muhtemel bir operasyon için teminat aldığını iddia etti.

CHP’YE PKK’DAN DA ÖVGÜ GELMİŞTİ

Sınır hattındaki vatandaşların ve sınır ötesindeki Mehmetçiğin hayatını tehlikeye atma pahasına HDP tabanının gönlünü kazanmak için tezkereyi desteklemeyen CHP, Kandil’i de sevindirmişti. CHP’nin “evet” demesi hâlinde iktidar olma iddiasını sürdüremeyeceğini anladığını savunan PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, “Böyle düşünüyorsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...