Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 18:16

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 8 avukatı için 15'er yıla kadar hapis istendi

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 8 avukatı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. Sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15'er yıla kadar hapsi istendi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 8 avukatı için 15'er yıla kadar hapis istendi
Teröristbaşı,Abdullah Öcalan,Terör örgütü,Avukat

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapan 8 avukat hakkında iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede el edilen deliller ve tespitlere yer verildi.

İddianamede avukatlar Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu, Rezan Sarıca ve Suat Eren’in PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde Önderlik Komitesi içerisinde yer aldıkları ve sanıkların İmralı'da cezaevinde bulunan örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını üstlendikleri belirtildi.

AVUKAT ADI ALTINDA İRTİBATI SAĞLIYORLAR

İddianamede sanık avukatların, sözde avukat-müvekkil ilişkisi adı altında örgüt elebaşının örgütün dışarıdaki açık alan yapılanmasına iletmek istediği örgütsel talimatları/mesajları örgütün dışarıdaki mensuplarına ilettikleri ve sanıkların örgüt elebaşının savunmasını yapmak adına birçok örgüt mensubu avukat ile birlikte örgüt faaliyetlerine özgülenmiş Asrın Hukuk Bürosu isimli Hukuk Bürosu'nda bir araya geldikleri aktarıldı.

YALANLARLA TÜRKİYE’Yİ ZOR SOKTULAR

İddianamede sanıkların "Öcalan'a Tecrit uygulanıyor", "Avukatları 300 gündür görüştürülmüyor" gibi söylemlerle ve bunu basın-yayın organlarında yayımlattırarak kamuoyunda ve uluslararası alanda negatif algı oluşturdukları ve Türkiye’de bir mahkuma kötü davranıyor göstererek, uluslararası alanda zor duruma sokmaya çalıştıkları ifade edildi.

Sanık Rezan Sarıca’nın Fransız Press Haber Ajansı muhabirlerinden Nicola Agence ile görüşerek Öcalan'ın 4. yargı reformu paketi kapsamında yeniden yargılanması girişimleri ile ilgili bilgiler verdiği de iddianamede belirtildi.

SANIKLARIN YARGILANMASI YAKIN!

İddianamede 8 avukat hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında önümüzdeki günlerde sanıkların yargılanmasına başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...