Tgrt Haber
03 Ocak 2017 07:33

Teröristin adım adım katliam yolculuğu

Emniyet güçleri Reina saldırganının dakika dakika izini sürdü. Zeytinburnu'ndan taksiye binen terörist, sahil yolundan Ortaköy'e varıp gece kulübüne 3 dakikalık yürüme mesafesinde taksiden indi ve ardından ateş açarak ilerleyip katliamı gerçekleştirdi.

Teröristin adım adım katliam yolculuğu
reina,istanbul saldırısı,istanbulda saldırı,ortaköy

Edinilen bilgilere göre, katliamı gerçekleştiren terörist, Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesi’ne elinde sigara ve sırt çantasıyla gitti. Yoldan geçen ilk taksiyi çeviren DEAŞ’lı terörist, saat 23.58’de taksiye binerek sahil yolundan Reina’ya doğru hareket etti.

Reina’ya yakın bir noktada saat 01.15’te taksiden inerek gece kulübüne doğru yürümeye başlayan terörist, yaklaşık 3 dakikalık bir yürüyüşün ardından saat 01.18’de Kalaşnikof otomatik tüfekle ateş açarak mekânın içerisine girdi. 

TERÖRİST BAZI DAİRELERE GİRİP ÇIKMIŞ

Teröristin adım adım her anını tespit eden polis ekipleri, kaldığı 58. Bulvar Caddesi 63/5 Sokak’taki bazı dairelere girip çıktığını da saptadı. Bu sokak üzerinde bulunan ve göçmenlerin kaldığı 8 ayrı daireye baskın düzenlendi.

Baskın sonrasında teröristle ilişkili olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Teröristin Zeytinburnu dışında Başakşehir’deki bazı DEAŞ sempatizanlarının da yanında barındığı belirlendi. Polis, Başakşehir’de bulunan adreslere de operasyon gerçekleştirdi.

Yürütülen soruşturmada polis, teröristin kısa bir süre önce Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığını tespit etti. Suriye’de DEAŞ adına savaştığı da saptanan teröristin bu nedenle silah kullanmaya çok hâkim olduğu öğrenildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...