Tgrt Haber
24 Aralık 2015 13:20

Teröristler okulu 'harabe'ye çevirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, terör örgütünün bölgedeki binalarda oluşturduğu tahribatı gözler önüne seriyor.

Teröristler okulu 'harabe'ye çevirdi
DİYARBAKIR,HARABE,

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu adeta "harabe"ye dönen Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, terör örgütünün bölgedeki binalarda oluşturduğu tahribatı gözler önüne seriyor.
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyarak, hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristler, yaşamı hiçe sayan saldırılarında bölgedeki birçok eğitim kurumunu da hedef alıyor.
"Karargah" gibi kullanarak ateşe verdikleri birçok okulu kullanılamaz hale getiren teröristler, çocukları eğitimden mahrum bırakan saldırılarını sürdürüyor.
BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 yerleşim yerinden biri olan Hasırlı Mahallesi'nde bulunan ve teröristlerin önce tahrip edip onarıma başlanacağı sırada da ateş verdiği Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, terör örgütünün bölgedeki binalarda oluşturduğu tahribatı gözler önüne seriyor.
Teröristlerce masa ve sıraların yakılıp büyük zarar verilen okulda, öğrenciler tarafından çizilen ve sınıflardaki panolara asılan resimlerde bile mermi izleri bulunuyor.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 14 Ekim'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için gerçekleştirilen operasyonlar sırasında, evler, iş yerleri ve ibadethanelerin yanı sıra Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu'nu da hedef alan teröristler, kapısını kırarak girdikleri okulu "karargah" gibi kullanmıştı.
Teröristlerce büyük oranda tahrip edilen okulda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce onarım çalışması başlatılmıştı. Onarım çalışmaları kapsamında iskelelerin kurulduğu okulu "karargah" gibi kullanmaya devam eden ve çimento torbalarını kendilerine siper yapan teröristler, aralık ayında yürütülen operasyonlar sırasında okulun etrafını saran güvenlik güçlerince köşeye sıkıştırılınca binayı ateşe verip kaçmıştı. Teröristlerin saldırıları sonucu okul kullanılamaz hale gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...