Tgrt Haber
09 Eylül 2015 16:21

Teröristler TIR şoförünü diri diri yakacaklardı!

Van’ın Erciş ilçesinde dün gece PKK'lı teröristlerin Örene Mahallesi Örene köprüsü üzerinde ateşe verilen üç araçtan hurma yüklü TIR, olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen hala alev alev yanıyor. Vicdansızlar TIR şoförünü de diri diri yakacaklardı.

Teröristler TIR şoförünü diri diri yakacaklardı!
erciş, TIR, van

Erciş’te dün gece PKK'lı teröristler tarafından silah sıkılıp benzin dökülerek yakılan araçlardan hurma yüklü TIR olaydan 12 sat geçmesine rağmen halen yanıyor. İran’dan yüklediği hurmayı batı illerine götürdüğünü belirten TIR şoförü Halil T. 1993 yılından beri şoförlük yaptığını söyledi. İran’dan iki araç halinde Erciş’e geldikleri anda yol ortasında bir ateşin yükseldiğini gördüklerini belirtti. Öndeki arkadaşının aracı aniden döndürmesinin ardından, TIR arkasında silahlı kişilerin kendisine doğru ateş etmeye başladığını belirten Halil T. araç içersinde eğilerek ilerlemeye çalıştığını bildirdi. Aracı durdurduktan sonra silahlı iki kişinin ellerinde benzin bidonu ile kendisine yaklaşarak araçtan indirdiğini ifade eden Halil T., el çantası dışında hiçbir değerli eşyasını alamadan aracından indirildiğini anlattı.
Halil T., “Silah bana değmesin diye ben arabaya yan yatarak ilerlemeye çalıştım. Bu arada, kapıyı açan silahlı teröristler bana aşağı in dediler. Ben indim. Hemen elindeki bidonla benzini aracın içersine dökmeye başladı. Onlara eşyalarım var, arabanın içinde alabilir miyim? dedim. Onlar da çabuk, çabuk dedi. Araca çıktım, elimi attım sadece el çantası ve dolabı alabildim. Benzin dökünce beni de yakacaklardı. Hemen kendimi araçtan attım. Ondan sonra iki tanesi arabanın önüne geçti ve ellerindeki silahlarla arabayı taradılar. Ancak, araba ateş almadı. Sol taraftaki bir tanesi geldi, soldan 4 mü, 5 mi kez ateş etti ve araba tutuştu” dedi.
"KOŞTUĞUM YÖNDE MAYIN VAR, GEÇ BU TARAFA GEBERECEN" DEDİLER 
Bu arada, ileriye doğru koşmaya başladığını anlatan Halil T., "Bana 'mayın var geberecen, geç bu yana, koş petrole doğru' dedi. Kendi kendime mutlaka arkamdan sıkacaklar herhalde dedim. Yani her şeyi anda unuttum. İtfaiye aracı geldi. Ona da sıktılar. itfaiye aracı geri döndü. Sıktıktan sonra ellerinde benzin bidonu ve silah olan 8-10 kişi dereden aşağıya doğru kaçtılar” şeklinde konuştu.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...