Tgrt Haber
13 Nisan 2016 23:02

Teröristler yaktı TOMA söndürdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda terör örgütü mensuplarının kaçtıkları sırada yaktıkları ev, güvenlik güçlerinin kullandığı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile söndürüldü.

Teröristler yaktı TOMA söndürdü
toma, teröristler,

Alınan bilgiye göre, ilçede kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Barikat ve tünel açtıkları evleri yaktılar

Operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan vatandaşların evlerine tünel açıp, barikatlar kuran bölücü terör örgütü mensupları, teslim olmak veya ölmekten başka bir seçeneklerinin kalmadığını anlayınca bu evlere büyük zarar veriyor.

Güvenlik birimleri, Orman Mahallesi'nde bir grup terör örgütü PKK mensubunun bir evde gizlendiği bilgisi üzerine bölgeyi çembere aldı. Yapılan "teslim olun" çağsına ateşle karşılık veren ve sıkıştıklarını anlayan teröristler, güvenlik güçlerini oyalamak için bulundukları evi ateşe vererek kazdıkları tünelden kaçtı.

Kaçan teröristleri yakalamak için operasyonları yoğunlaştıran güvenlik güçleri, kısa sürede alevler içinde kalan evi söndürmek için de çaba harcadı. Olay yerine gelen TOMA, evdeki yangını yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kontrol altına aldı. Teröristlerin kundakladığı ev kullanılamaz hale geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...