Tgrt Haber
08 Aralık 2015 14:26

Teröristlerden örgüte karşı gelen vatandaşları fişleme

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süren dört mahallede güvenlik güçleri ve teröristler arasında çatışmalara aralıksız devam ediliyor. Çatışmalarda iki terörist etkisiz hale getirildi. İki teröristin ise yaralı şekilde silahlarını bırakarak kaçtığı öğrenildi. Operasyon bölgesinde örgüte karşı gelen vatandaşların evlerinin teröristler tarafından fişlendiği dikkat çekti.

Teröristlerden örgüte karşı gelen vatandaşları fişleme
fişleme, terörist

Özel Harekat polisleri, çevik kuvvet ekipleri ve SAS komandolarının PKK terör örgütüne karşı ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kesintisiz olarak süren çatışmalar saat 10.50 itibariyle yoğunlaştı. Ekipler söz konusu bölgelerde özellikle Abdülkadirpaşa ve Fırat Mahallelerinin her sokağında bomba düzeneği oluşturulan tuzaklara karşı didik didik arama yaptı. Hendek ve barikatlardaki bombaların imha edilmesinin ardından ise kafes donanımla kepçe ile bölgede güvenlik önlemi alınıyor.
YARALI ŞEKİLDE KAÇIYORLAR
Zaman zaman yoğun patlamaların yaşandığı bölgede yetkililerden alınan bilgiye göre, 2 terörist etkisiz hale getirildi. 2 teröristin ise yaralı olarak silahlarını ve roketatar mermilerini bırakarak kaçtıkları öğrenildi.
BASKIYA KARŞI GELENLERİN EVLERİ FİŞLENİYOR
Ayrıca teröristlerin operasyonların gerçekleştirildiği mahallelerde ikamet eden vatandaşlarından bazılarının evlerini sığınak olarak kullanmak istedikleri ancak vatandaşların karşı çıkması üzerine evlerinin üzerine kırmızı boyalarla çarpı işareti koyarak fişledikleri dikkat çekti.
Öte yandan, bölgedeki operasyonları görüntülemek isteyen basın mensuplarının zaman zaman tehlikeli durumlarla karşı karşıya kaldıkları görüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...