Tgrt Haber
27 May 2021 11:28

Teröristlerin maket uçakları nereden?

Terör örgütü PKK, son günlerde maket uçaklarla düzenlendiği saldırı girişimlerini arttırdı. Peki teröristler maket uçakları nereden temin ediyor? Uçaklar hangi teknolojiye sahip? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Teröristlerin maket uçakları nereden?
PKK,,terör,,terörist,,maket uçak,

Terör örgütü PKK yurt içi ve sınır ötesinde devam eden operasyonlarla büyük darbe aldı. Uğradığı hezimet sonrası örgüt maket uçaklarla düzenlendiği saldırı girişimlerini arttırdı.

TERÖRİSTLERİN MAKET UÇAKLARI NEREDEN?

Yurt içinde ve sınır ötesinde sıkışmış olan PKK’nın karadan sızma yoluyla hareket kabiliyeti kalmadı. Böyle olunca da teröristler maket uçakla saldırı yoluna geçti.

UÇUŞ KARTLARI BATI’DAN GELİYOR

Maket uçakları her yerden temin etmek mümkün ancak bu uçakların taşıdığı uçuş kartları kolay bulunmuyor. Terör örgütü maket uçaklardaki gelişmiş uçuş kartlarını ABD, Belçika ve Kanada’dan temin ediyor.

TSK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri de saldırı girişimlerine karşı gerekli tüm tedbirleri alıyor. Maket uçaklarda eğer GPS kullanılıyorsa geliştirilen drone savarlar GPS uydusunu karıştırıyor. Bu şekilde sistem düşürülüyor ya da geri dönüyor.

SURİYE'DEN GÖNDERİLİYOR

Maket uçakta INS yani Atalet Seyrüsefer Sistemi kullanılıyorsa o zaman uçağı düşürmek drone savar yapmak ile mümkün değil. Bu kez de devreye milimetrik radarlar ve gece görüş sistemleri olan termal kameralar giriyor. Düşürülen maket uçağın GPS ve INS kontrol ediliyor. Koordinata nereden bağlandığını ve koordinatlarını tespit edilebiliyor. Genelde maket uçaklar Suriye’den atılıyor.

SAATTE 80 KM HIZ

200 kilometreye kadar uçabilen maket uçakların süratleri de saatte 70-80 kilometreye kadar çıkabiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...