Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2022 21:54 - Güncelleme : 05 May 2022 22:56

TGRT Haber'in Süleyman Soylu röportajı TT listesini altüst etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TGRT Haber'de Ankara Temsilcimiz Ercan Gürses'in sorularını cevapladığı röportajı sosyal medyaya damga vurdu. Soylu'nun mülteciler konusundaki açıklamaları ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik sert tepkisi yüz binlerce kez izlendi ve paylaşıldı. Açıklamalara gelen olumlu ve olumsuz tepkiler, Twitter'da TT listesine girdi. En çok konuşulan 10 konudan 5'ini Soylu röportajı belirledi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
TGRT Haber'in Süleyman Soylu röportajı TT listesini altüst etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde tartışmalara yol açan mülteci sorununu TGRT Haber'de değerlendirdi. TGRT Haber canlı yayınında Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevaplayan Bakan Soylu, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin mülteciler üzerinden provokasyon yaptığını savundu.

BAKAN SOYLU'DAN MÜLTECİ İDDİALARINA TEPKİ

İstanbul'da bir milyondan fazla Suriyeli göçmen olduğu iddialarını yalanlayan Bakan Soylu, "Yuh, yuh diyorum. İstanbul'da şu an 500 bin kayıtlı Suriyeli göçmen var" dedi. Muhalefetin Cumhur İttifakı'na zarar vermeyi planladığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. Geçici koruma statüsündeler. İkamet izni ile kalan yabancı ise 1 milyon 417 bin. Yani Türkiye'ye gelip kendini atmış kişiler. Hangi bölgelerden, savaş bölgelerinden. Bu da 320 bin kişidir. Bunun aşağı yukarı 4 milyon 100 bini mülteci diyebileceğimiz statüde. 1 milyon 417 bin ise ikametli yabancı var."

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1522196818347581443

SOYLU-ÖZDAĞ ARASINDA SERT TARTIŞMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun düzensiz göçmenler hakkındaki açıklamalarının yanı sıra Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın finanse ettiğini açıkladı 'Sessiz İstila' provokasyonuna yönelik sert tepkisi ise gündeme damga vurdu. Ümit Özdağ'ın Soros taktiği kullandığını söyleyen Bakan Soylu, "Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur, operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" sözleriyle Özdağ'a yüklendi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1522201784487403523

Bakan Soylu'nun sözlerine Ümit Özdağ'dan da cevap geldi. Yarın saat 11.00’de tek başına İçişleri Bakanlığının önünde olacağını söyleyen Özdağ, "Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek" diye seslendi.

TGRT HABER SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ

Yaşanan tartışmanın ateşi sosyal medyaya da yansıdı. Sosyal medya devi Twitter'ın Trend Topic listesinin ilk 10'unda Süleyman Soylu röportajının belirlediği 5 başlık yer aldı. Gündeme giren 5 hashtag için 250 binin üzerinden paylaşım yapıldı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1522300107387019266

Listeye, Ümit Öçdağ, Yarın 11, Soylu, SizSorumlusunuz, Operasyon Çocuğu, İçişleri kelime ve #'leri girdi. İşte o liste: 

TGRT Haber'in Süleyman Soylu röportajı TT listesini altüst etti

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...