Tgrt Haber
30 Nisan 2014 08:25

THK, gece görüş özellikli helikopterlerini tanıttı

Türk Hava Kurumu (THK), gece görüş özelliklerine sahip ambulans helikopterlerini tanıttı

THK, gece görüş özellikli helikopterlerini tanıttı
türk hava kurumu,ambulans helikopter,gece görüş özellikli,ambulans helikopter,thk,

Türk Hava Kurumu'na ait Türkkuşu Havaalanı'nda tanıtımı yapılan helikopterler, sivil havacılık ve sağlık alanında hizmet verecek. Helikopterlerin tanıtım töreninde açıklama yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 5 helikopter ile başladıkları hizmeti şimdi 17 helikopterle sürdürdüklerini ifade etti. Helikopterlere yeni kabiliyetler kazandırdıklarını belirten Yıldırım, "Helikopterlerimizin 8 tanesi geceleri ambulans ve arama kurtarma hizmeti yapabilecek. Pilot arkadaşlarımız gece görüş gözlükleri ve kasklarıyla birlikte gece uçuş yapabilecek kabiliyete sahip olacaklar. Bu helikopterlerle hem ambulans hem de arama kurtarma hizmeti verebileceğiz. Bunu, ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Helikopterlerin ilk etapta insan yoğunluğunun fazla olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde kullanılacağını kaydeden Yıldırım, "İnsanlar, yaşamlarını sadece gündüz değil gece de devam ettiriyor. Ambulanslarımız, kaza, doğum ve acil hasta vakalarında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yapacak. Bu kabiliyet çok az ülkede kullanılıyor" dedi.Gece görüş özelliğine sahip helikopter, Yıldırım'ın açıklamalarının ardından kısa bir tanıtım uçuşu gerçekleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...