Tgrt Haber
10 May 2021 06:02

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Kırmızı montlu yakalandı

Milyar dolarlık en büyük vurgunu yaptı. Yüzlerce kişiyi mağdur etti. Yakalanması için hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Kripto para dünyasını sarsan dolandırıcılıkta yeni gelişme yaşandı. Fatih Özer’e yardım eden kişi yakalandı.

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Kırmızı montlu yakalandı
faruk fatih özer,,kripto,,thpdex,

Kripto para borsası Thodex’in son 24 saattir alım satımını durdurma kararı sonrası tüm gözler şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’e çevrildi. Özer’in sosyal medya hesaplarını kapatıp yaklaşık 2 Milyar Dolarlık kripto varlıkla 20 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk’un başkenti Tiran’a firar ettiği ortaya çıktı.

MİLYON DOLARLIK VURGUNDA PARMAĞI VAR

Özer’in yurt dışına kaçması için yardım eden Arnavutluk vatandaşı Altjan Canaj (Altyan Canay) ve Edevaldo Haxhiu Adlı kişi ise yakalandı. Interpol tarafından Kırmızı bültenle aranan Özer’e hatır için yardım ettiklerini itiraf etti. 

ÖZER'E YARDIM EDEN KİŞİ YAKALANDI

Canaj (Canay) Thodex’in CEO’sunu bir arkadaşının isteğiyle havalimanında karşılayıp otele götürdüğünü anlattı. Dolandırıcılık hikayesini öğrenince de Edevaldo Haxhiu ile yeniden görüştüğünü söyledi. Korktukları için 15 gündür polisten kaçtığını ve saklandığını ifade etti.

Özer’in konaklaması için otelde yer ayırtan Canaj (Canay)’ın o anlar ise gücenlik kamerasına yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...