Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 09:42

THY, Afganistan uçuşlarını iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'a yönelik tüm planlı uçuşları iptal etti.

THY, Afganistan uçuşlarını iptal etti
thy,uçuş,afganistan

Türk Hava Yolları (THY), Afganistan'daki gelişmeler üzerine bu ülkeye uçuşları durdurma kararı aldı. Ancak Afganistan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için gönderilen THY'ye ait uçağın, 324 yolcuyla saat 14.20 sıralarında İstanbul Havalimanı'nda olacağı bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU TÜRK VATANDAŞLARINA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cezayir'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının büyükelçiliğe gelen taleplerinin değerlendirildiğini söyleyip şöyle konuştu:

"Ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için ilgili kurumlarımız iş birliği halinde her türlü imkanı sağlayacağız. Vatandaşlarımız THY'nin tarifeli uçaklarıyla ülkemize gelmişlerdir. Kalmak isteyen vatandaşlarımız var. Onların güvenliği için Afganistan'da temaslarımız devam ediyor. Tüm taraflarla temaslarımız var. Diplomatik misyonlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla ilgili tüm önlemler alınmıştır. Kabil'deki büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Bir kere daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Dönmek veya kalmak isteyen vatandaşlarımız. Konsolosluklarımız ya da büyükelçiliklerimizden bize ulaşabilirler. Bizim bundan sonraki süreçte de yapacağımız duyuruları takip etsinler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...