Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 23:17

THY'den yangın bölgelerindeki uçuşlara iade hakkı

Türk Hava Yolları, yangın bölgelerine kalkışlı ve varışlı uçuşu olanlara ücretsiz değişiklik ve iade hakkı tanıdı.

THY'den yangın bölgelerindeki uçuşlara iade hakkı
THY,Yangın,Manavgat,Antalya,Cumhurbaşkanı Erdoğan

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda noktada devam etmekte olan orman yangınlarına dikkat çekerek, "Mavi gökyüzümüz siyaha bulanıyor, içimiz yanıyor. Türk Hava Yolları olarak yangın bölgeleri için (kalkışlı ve varışlı) uçuşu olan misafirlerimize ücretsiz değişiklik ve iade hakkı tanıdık. Güzel ülkemize geçmiş olsun." dedi.

THY'den yangın bölgelerindeki uçuşlara iade hakkı

YANGIN BÖLGELERİNDE SON DURUM...

Türkiye, birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya, Muğla ve Aydın'ın ardından Manisa Soma'dan da alevler yükseldi. Muğla'da Bodrum sınırlarına yakın Güvercinlik'te ormanlık alanda çıkan yangın bir otele sıçradı. Otelin tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı. Antalya'daki yangında ise 3 kişi hayatını kaybetti. Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişi de kurtarıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, şu ana kadar 34 mahallenin yangından etkilendiğini açıkladı. Mersin Silifke'deki yangın nedeniyle Antalya kara yolu bir süre ulaşıma kapatıldı.

DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER EDİLDİ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınlarının olduğu bölgeleri yakında takip ettiği belirtildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda sürekli görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında anlık şekilde bilgi alıyor"denildi.

Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...