Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2019 15:14

Ticaret Bakanlığı’ndan 5 ilde hal denetimi

Ticaret Bakanlığı 5 ilde eş zamanlı hal denetimi yaptı. Bakanlık fiyat artışları ile ilgili idari işlem yapılacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı’ndan 5 ilde hal denetimi
ticaret bakanlığı,denetim,,hal yasası,,hal denetimi,

​Ticaret Bakanlığınca 5 ilde hallere yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. 

5 ilde eş zamanlı denetim
Ticaret Bakanlığı, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenleri tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde birçok ilde denetimlerine etkin bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya’daki hallerde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. Ticaret müfettişleri ile İl Ticaret Müdürlükleri koordinasyonunda yapılan denetimlerde sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı. Denetimler neticesinde normalin üzerinde fiyat artışları olduğu tespit edilirse idari işlem yapılacak. 

Ticaret Bakanlığı, sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat artışlarına karşı 81 il valiliğine talimat göndererek, denetimlerin kapsamını genişletmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...