Tgrt Haber
06 Aralık 2017 04:41

TİKA'dan Arjantin'deki Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arjantin'de Türkiye Cumhuriyeti İlkokulundaki araç gereçleri yeniledi.

TİKA'dan Arjantin'deki Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna destek
TİKA,,Arjantin,

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Buenos Aires'teki ilkokulun öğretmen masası, sıra ve dolapların yenilenmesinin yanı sıra öğrenciler için yeni bir bilgisayar salonu hazırlandı. Okulun kütüphane ve dersliklerine de yeni elektronik ekipmanlar alındı.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas'ın da katıldığı teslim töreninde okul yöneticileri, yardımların, eğitim şartlarının iyileştirilmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

Söz konusu yardımların ve Türk yetkililerinin okula yaptığı ziyaretin, çocukların Türkiye'ye ilgisini artırdığını aktaran yöneticiler, böylece öğrencilerin Türkiye'nin tarihini tanıma konusunda daha da istekli hale geldiğini ifade etti. 

TİKA yetkilileri, ayrıca akşamları yetişkinler için eğitim merkezi olarak hizmet veren eğitim kurumuna sağlanan desteğin, bu okulun prestijine de katkı sağladığını vurguladı.

Türkiye ile Arjantin arasındaki görüşmeler sonucu Türkiye Cumhuriyeti ismi verilen okulda Türk milli bayramlarında kutlamalar, 10 Kasım'da da anma törenleri düzenlenerek Türkiye'ye olan teşekkür ve dostluk ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...