Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2014 16:32

TİKA'dan Bosnalı sel mağdurlarına yardım

TİKA, mayıs ayında, sel felaketinin meydana geldiği Bosna Hersek'te evleri sel felaketinde zarar gören 245 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

TİKA'dan Bosnalı sel mağdurlarına yardım
TİKA, Bosnalı sel mağdurları,

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA),  mayıs ayında, yüzyılın en büyük sel felaketinin meydana geldiği Bosna Hersek'te yardımlarına devam ediyor. TİKA, ülkenin kuzeyindeki Bosanski Şamats'ta evleri sel felaketinde zarar gören 245 aileye çeşitli yardımlarda bulundu. TİKA'nın, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlediği "Selden Etkilenen Vatandaşlara Yardım Projesi" kapsamında, Bosanski Şamats şehrinde mayıs ayındaki selden en çok etkilenen ailelere buzdolabı, fırın, soba gibi ev eşyaları dağıtıldı.
TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası toplum nezdinde vermiş olduğu sözleri yerine getirme adına bugün Bosanski Şamats'ta selden etkilenen insanlara ev eşyası dağıttığını söyledi.  Bu çalışmaları yaparken, öncelikle ihtiyaçların neler olduğunun ve özellikle hangi eşyalara ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiğini anlatan Çevik, yapılan çalışmalar sonrasında 245 aileye buzdolabı, fırın ve soba gibi ev eşyası dağıttıklarını ifade etti.
''TİKA, Aliya'nın memleketinde birlik ve beraberliği sağlıyor''
Bosanski Şamats'ın, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu şehir olduğunu hatırlatan Çevik, "Burada birlik ve beraberliğin sağlanması adına, herhangi bir ayrım yapmadan Sırp ve Boşnak ailelere destek verdik" dedi.
Çevik ayrıca, selden zarar gören ailelerin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak için kaybedilen toprakların yeniden üretime kazandırılması için tarımsal faaliyetler gerçekleştireceklerini, ayrıca zarar gören hastane ve okulların da tadilatının yapılacağını vurguladı.
Şehrin Sırp kökenli belediye başkanı Savo Miniç de Bosanski Şamats şehrinde yaşayan tüm vatandaşlar adına TİKA'ya teşekkür ederek, TİKA'nın sadece bugünlerde değil selden öncede bölgede yaptığı projelerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Öte yandan, TİKA yardımları ile donatılan Foynitsa kentindeki Zihinsel Engeliler Kurumu'na bağlı Fizik Tedavi Bölümü ve Spor Merkezi'nin açılışı da yapıldı. Yaklaşık 500 kişi kapasiteli Zihinsel Engelliler Kurumu'nda 490 kişi kalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...