Tgrt Haber
19 Kasım 2014 18:02

Tokat'ta Gezi Parkı davasında 144 beraat

Tokat’ta geçen yıl Gezi Parkı gösterilerine katıldıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 144 kişinin beraatine karar verildi.

Tokat'ta Gezi Parkı davasında 144 beraat
Tokat, asliye ceza mahkemesi, beraat kararı, Gezi Parkı gösterileri, Genel olaylar Haberleri,

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 144 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame gereği Tokat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefetten açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Mahkemede sanık avukatları eylemde suç unsuru oluşmadığı gerekçesi ile müvekkillerinin beratını talep etti. Tokat Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Gökçek ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Tayyar Özcan'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık, Gezi Parkı protesto yürüyüşünde kamu malına zarar vermediklerini ifade ederek beraatlarını istedi.

Mahkeme savcısı ise dosya hakkında mütalaada bulunarak, sanıkların eylemler sırasında kamu malına zarar vermedikleri, polis memurlarına direnmedikleri ve 2911 sayılı Kanun'a muhalefet suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı sebebi ile her bir sanık hakkında berat etmelerini talep etti. Tokat 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mesut Eryılmaz ise sanıkların eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek ifadesi alınan 144 tutuksuz sanığın beraatına karar verdi.

Mahkeme sonrası adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SES Şube Başkanı Tayyar Özcan, “Bugünkü 5'inci duruşma karar duruşmasıydı. Cumhuriyet savcısının mütalaasını hepimiz okuduk. Hiçbir suç teşkil etmediği, berat kararı şeklindeydi. Tabii hakim de bu karara uygun hareket etti. Biz bu beraat kararını bekliyorduk. Ortada herhangi bir suç yoktu ve beraat kararı çıktı" diye konuştu.
Basın açıklamasını ardından grup slogan atarak adliyeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...