Tgrt Haber
02 Ocak 2016 17:02

Tokat'ta kaybolan 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp olan çocuklardan 5 gündür haber alınamazken, gözü yaşlı çocukların anneleri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Tokat'ta kaybolan 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor
tokat, Reşadiye, kaybolan çocuklar,

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları 5. güne girdi. TOKAT’ın Reşadiye İlçesi’nde geçen salı günü kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’yı arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarı ve içerisinde sürdürülürken, kayıp iki çocuğun gözü yaşlı anneleri çocuklarından güzel bir haber bekliyor.

HALA BULUNAMADILAR

Reşadiye’de Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen salı günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00’de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi’nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı’na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı, ancak çocuklara ulaşılamadı.

AİLELERİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Bu arada kayıp iki çocuğun baba evlerinde hüzün hakim. Bayram Erol ve Dursun Kağan Taşçı’yı yakınları evlere gelerek iyi bir haber bekliyor. Dursun Kağan Taşçı’nın annesi Nafize Taşçı, çocuklarının oyun oynamak için dışarıya çıktığını belirterek, şöyle dedi: "Her zaman oynuyorlardı. Adile biraz endişelendi, daha sonra bakmaya gitti. Sonra arkasından ben gittim, bulamadık. Emniyete ilan verdik. Herkesten yardım bekliyoruz. Irmakta çıkmayınca kaçırılmış olma ihtimalini düşünmekten başka birşey yapamıyorum. Bugüne kadar balık tutmaya gitmemişlerdi. Bir an önce bulunmasını istiyorum." Bayram Erol’un annesi Adile Erol ise, şunları anlattı: "Kaybolan diğer çocuk (Dursun Kağan) geldi. ’Anne montumu bana ver’ dedi. Ben de montunu giydirdim, ondan sonra aşağıdaki parkta sallanmışlar. Dört gündür yok. Benim halim kalmadı, bulunmasını istiyorum. Nereye gidebilir, bütün herkes yardım ediyor. Hep buralarda oynuyordu, buraları bilen çocuk. Çocuğum ırmağa da düşse bir iz, haber kaç gündür aranıyor. Niye bir sonuç alınamıyor bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu iki ananın da yüreği yandı, kimsenin yanmasın. Bir de o ırmağın kıyısına bir şeyler yapılsın, çünkü defalarca yürekler yandı. Ben 5 gündür yavrumun ne olduğunu bilmiyorum."

KOMANDOLAR KÜÇÜK ÇOCUKLARI ARIYOR

Çocukları arama çalışmalarına Ankara’dan gelen polis helikopteri de katıldı. Çocukların kaybolduğu en son noktada ki çalışmalara katılan polis helikopteri, çocukların gidebileceği alan ve Çermik mahallesi üzerinde havadan inceleme yapıyor. Ayrıca Tokat merkezde bulunan komanda tabur birliğinde görevli askerlerde ormanlık alanda çocukları didik didik arıyor. İlçede çalışmalar yaklaşık 200 kişilik görevlinin katılımıyla devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...