Tgrt Haber
17 Temmuz 2017 11:14

Tokat'ta okçuluk sporuna yoğun ilgi

Tokat'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan Okçuluk kursları, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tokat'ta okçuluk sporuna yoğun ilgi
tokat okçuluk,,okçuluk sporu

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz tatilinin gelmesiyle birlikte açılan kurslarda en çok talep görenler arasında Okçuluk kursu bulunuyor. 100'e yakın kayıtlı öğrencinin bulunduğu kurslarda önceliğin çocukların daha kaliteli zaman geçirmesi olduğuna dikkat çeken Okçuluk Antrenörü Davut Kaya, hedeflerinin kursa katılan öğrenciler arasından milli takıma sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Amacın çocuklara okçuluk sporunu öğretmek olduğunu ifade eden Kaya, "Bizim buradaki amacımız oyun amaçlı olarak çocuklara okçuluk sporunu öğretip daha sonrasında bizim performans grubu dediğimiz üst seviye gruba almak. Onları altyapı sporcusu olarak yetiştirip Türkiye Şampiyonalarında daha sonra da Milli Takım Sporcusu olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu sene talep daha iyi. Ata sporumuz olan Okçuluk, gündemde olan diziler de okçuluk sporunun diğer branşlara göre daha çok tercih edilmesini sağlıyor" dedi.
Tokat'ın bu spor yaygınlaşmadan önce de okçuluğun yapıldığı bir yer olduğunu söyleyen Abdulkadir Öztürk, 5 yıl önce okçuluk yapmaya başladığını bu süreçte Tokat'ın gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında takım olarak Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.
Bu spora yeni başlayan 11 yaşındaki Osman Talha Adıgüzel, dışarıdan kolay görünen sporun bütün vücudu çalıştıran ve keyifli bir spor olduğunu ifade etti.
Aileler de sporun Tokat'ta icra edilebiliyor olmasından son derece mutlu olduğunu belirtiyor. Çocuğunu kursa gönderen İbrahim Adıgüzel, televizyonlarda yayınlanan tarihi dizilerden sonra çocuğunun ata sporu olan okçuluğa merak saldığını belirterek, "Okulu bitirdikten sonra ilk işimiz yaz okullarına katılmak oldu. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerini dört gözle bekliyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...