Tgrt Haber
19 Kasım 2021 10:39

TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

Dar gelirli aileler için TOKİ konut satışı başladı. Türkiye genelinde 13 ilde toplam 1.310 konut satışı yapılacak. Peki TOKİ başvuru ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılır? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?
toki,,ev,

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) dar ve orta gelirli aileler için konut başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Türkiye’de dar ve orta gelirli vatandaşlara düşük taksit ve uzun vadede ev satışı yapılacak. Milyonlarda vatandaşın merakla beklediği TOKİ konut satışı hakkında merak ettiklerinizi derledik. 

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

TOKİ satışları güncel olarak yenilerken vatandaşlar ''TOKİ başvurusu nasıl yapılır?'' sorusunun cevabını arıyor.  Dar ve orta gelirli aileler ev alma imkanından yararlanmak için TOKİ konut satışlarına odaklandı. TOKİ başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılır. İşte TOKİ başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması 
  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması 
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, 
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması 
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (İstanbul ilinde gelir şartı 7.000 TL olarak uygulanır)
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekir.

TOKİ başvurusu için Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru şartları yerine getirilir. Daire bedelinin yüzde 10'u kadar peşinat ödenir. Peşinat bedelinin binde 5'i oranında banka komisyonu olarak alınır. Banka komisyonundan yüzde 5 vergi alınır. Tüm bedeller taksitlendirilebilirken, evi alan katılımcıların 14 gün içinde cezasız cayma hakkı saklı tutulur. Borç tutarı ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artışlarına göre zamlanarak yeniden hesaplanır.

TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ konut satışı ile ilgilenen aileler başvuru ücreti hakkında araştırma yapıyor. TOKİ konut başvurularında geçici başvuru ücreti ödenmesi gerekir. Başvuru yapacak olan vatandaşlar 2+1 daireler için 1000 TL, 3+1 dairelerin başvuru ücreti ise 2000 TL ödeme yapması gerekir. Peki TOKİ başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır? 

TOKİ başvuru ücretleri Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine yatırılabilir. TOKİ konut satışı duyuruları TOKİ resmi internet sitesinden yapılır. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvuru yapılabilir. 

TOKİ OTURMA KOŞULU VE DEVİR İŞLEMLERİ NEDİR? 

Dar gelirli ailelerin yararlandığı TOKİ konut satışı devam ederken oturma koşulu ve devir işlemleri hakkında sorular gündeme geldi. TOKİ’den ev alan alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzaladıktan sonra konutlarını borçları bitene kadar devir işlemi yapamaz. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranır. Alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri iptal edilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şengül yigit 25 Temmuz 2022 14:28

Anadolu Yakası Cumhuriyet Mahallesi Doğanay Sokak No 12 Daire 2 Libadiye Bulgurlu Üsküdar

Sonraki Haber Yükleniyor...