Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 10:24

TOKİ'den 'Çatalca'daki villa inşaatları' açıklaması

'TOKİ'nin herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir'

TOKİ'den 'Çatalca'daki villa inşaatları' açıklaması
TOKİ'den açıklama, toki'den iddialara yalanlama, toki açıklaması,

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili İdare'yi ilişkilendirerek kurumu yıpratmayı hedefleyen, gerçek dışı haberler çıktığı bildirildi. İdarenin, inşaat yapımı faaliyetlerini Kamu İhale Kanunu çerçevesinde, ihale yoluyla ve yüklenici firmalar aracılığıyla gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, doğrudan herhangi bir inşaat malzemesi alımı yapılmadığı vurgulandı. İnşaatlarda kullanılan malzemelerin temini ile kullanımının yüklenici firmalar tarafından ihale çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu yüzden TOKİ'in herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir. Ayrıca adı geçen inşaatta TOKİ görevlilerinin çalıştırıldıkları iddiası da tamamen hayal ürünü olup, bu haberler TOKİ'nin itibarını zedelemeye dönük bir karalama kampanyasından ibarettir. Gerçek dışı bilgilerle TOKİ'yi yıpratmayı hedefleyen bu ve benzeri haberlere itibar edilmemelidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...