Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 18:50

TOKİ'nin 1 milyonuncu konutunu Cumhurbaşkanı Erdoğan teslim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin 1 milyonuncu konut teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin yapmış olduğu çalışmaları anlatarak, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin konut ve iş yeri ile stadyum, hastane, okul, yurt, spor salonu gibi 24 binin üzerinde tesisi ülkemize kazandırdık" ifadelerini kullandı

TOKİ'nin 1 milyonuncu konutunu Cumhurbaşkanı Erdoğan teslim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,TOKİ

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ'nin 1 milyonuncu anahtar teslim töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkiye'nin en büyük konut hamlesinin bir milyonuncu konutunun anahtarını teslim etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Biz ahirette iman dünyada mekân diyen, ev sahibi olmaya bu derece önem veren bir milletin mensuplarıyız. Buradaki mekân dünya malının peşinden koşmak değil hayatı idame ettirmek anlamındadır.İnsanoğlu güvenlik, gıda, konut gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmış, çabalamıştır. Bugün Sincan'da bu muhteşem katılımı görmenin bahtiyarlığını bizlere lütfeden Allah'a hamdolsun. Bu muhteşem meydanı hakikaten gümbür gümbür dolduran tüm kardeşlerime Allah razı olsun diyorum. Son devletimiz cumhuriyeti binbir zorlukla kurduktan sonra, kıt imkanlar ve sürekli artan ihtiyaçlar karşısında maalesef bir dönem bu hassasiyete yeteri kadar dikkat edilememiştir. Şehir yöneticisinin en büyük kriteri güzelliği bilmek, idrakına varmak olmalıdır. Yıllarca ülkemizde şehircilik talimatname, nizam, kayıt kuyut üzerinden tartışılmış, hepsi birden yerine getirildiği halde eser çirkin olmuş, yetim kalmıştır. Ortaya muhteşem eserler çıktı. Şimdi buralarda oturacak ve oturan tüm kardeşlerime Allah mutluluklar versin diyorum.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI BUDUR

Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin konut ve işyeriyle stadyum, hastane, okul, öğrenci yurdu, kütüphane, camii, spor salonu ve kamu binalarından oluşan 24 binin üzerinde tesisi ülkemize kazandırdık.5 milyon vatandaşımızı sıcak bir yuvaya, milyonlarca insanımızı güvenle çalışacakları, eğitim görecekleri, ibadet edecekleri, spor yapacakları eserlere kavuşturduk. Bugün burada 1 milyonuncu konutumuzun anahtar teslimini yapacağız.Kimileri tutarsız eleştirilerle kara çalmaya çalışsa da TOKİ vasıtasıyla dünyada kimsenin başaramadığını biz gerçekleştirdik. Yaklaşık 200 milyar liralık yatırımla her kesimden insanımızı ev sahibi yaptık.Birilerinin dilinden düşürmediği ancak hiçbir zaman başarmayı hayal bile edemeyecekleri sosyal devlet anlayışı işte budur.

2003'TEN BUGÜNE KADAR 1 MİLYON KONUT

Sosyal devlet anlayışıyla 2003'ten bugüne evi olmayan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutunu sahibiyle buluşturmaya hazırlanıyor. TOKİ, 2003'ten bugüne kadar 1 milyon konut inşa eden başkanlık, 5 milyonu aşkın vatandaşa ev sağladı.

TOKİ'DEN ŞEHİRLERE KATKI

Başkan Erdoğan'ın direktifleriyle 2003'te başlatılan konut üretim seferberliği ile aktif hale getirilen TOKİ, 19 yılda sosyal donatıları ve ürettiği konutlarla Türkiye'nin imar ve inşasına katkı sağladı.

TOKİ tarafından yapılan projelerde insanların toprakla buluştuğu, aile, komşuluk ve dayanışma kültürünü artıran mahalle kültüründe yatay mimari ile yöresel mimarinin izlerini taşıyan yeni yaşam alanları oluşturulması hedeflendi.

Şehirlerin ve kamu kuruluşların ihtiyaç duyduğu binalar ve sosyal donatılar kapsamında da TOKİ, 27 bin 55 derslikli 1276 okul, 79 bin yatak kapasiteli 201 öğrenci yurdu, 21 üniversite binası, yaklaşık 40 bin yatak kapasiteli 268 hastane, 97 sağlık ocağı, UEFA standartlarında 480 bin seyirci kapasiteli 19 stadyum, 993 spor salonu, 840 cami, 285 kamu hizmet binasının aralarında bulunduğu toplam 24 bin 503 sosyal donatı inşa etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...