Tgrt Haber
14 Eylül 2021 11:21

Tosuncuk ikinci kez hakim karşısına çıktı: Çiftlik Bank vurgununa 'ticaret' dedi

Binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank'ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın bugün ikinci kez adaletin önüne çıkıyor. Aydın mağdurla ile ilk kez yüz yüze gelirken hakkında çeşitli suçlardan 75 bin yıla kadar hapsi isteniyor. Aydın, mahkeme sırasında yaptığı savunmada, suç örgütü iddialarını yalanlayarak Çiftlik Bank vurgununa 'ticaret' dedi.

Tosuncuk ikinci kez hakim karşısına çıktı: Çiftlik Bank vurgununa 'ticaret' dedi
Tosuncuk,Çiftlik Bank,Mehmet Aydın,Bitcoin,Kripto

Binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Çiftlik Bankın kurucusu Mehmet Aydın bugün Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapa Ceza İnfaz Kurumu’ndan yargılanması için mahkeme salonuna getirildi. Bu duruşmanın önemi ise, Tosuncuk Mehmet Aydın'ın firardan sonra ilk kez mağdurlarla karşı karşıya gelmesi.

75 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Aydın’ın “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 75 bin 260 yıla kadar hapsi isteniyor.

VURGUNA SKANDAL SAVUNMA: YAPTIĞIM TİCARET

Duruşmada bir diyeceğinin olup olmadığı sorulan Mehmet Aydın, savunmasını yazılı hazırladığını belirterek, mahkemede okumak istediğini söyledi. Duruşmada savunmasını okuyan Aydın, yaptığının "ticaret" olduğunu savunarak, suç örgütü kurduğu iddiasının asılsız olduğunu ifade etti.

Hiçbir çalışanına kanun dışı talimatta bulunmadığını anlatan Aydın, Türkiye'de el konulan mallarının müştekilerin zararlarını karşıladığını, kendisine imkan verilirse zararları ödeyebileceğini, bu nedenle mağduriyetleri gidermek için Türkiye'de el konulan mal varlıklarının iadesini talep ettiğini söyledi.

2 YILLIK FİRAR 3 TEMMUZ’DA BİTTİ

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandıran ve 2 yıldan fazla süredir firarda olan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmişi. 'Tosuncuk" lakabıyla tanınan Aydın, 3 Temmuz'da saat 22.10'da getirildiği İstanbul Havalimanı'nda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla uçakta gözaltına alınmıştı.

"MAĞDURİYETLERİ GİDERECEK PARAM YOK" DEMİŞTİ

Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye getirilişinin ardından ilk sorgusunda,"Benim yurt dışında Uruguay'da 5 milyon dolarlık mal varlığıma Uruguay devleti tarafından el konuldu. Hakkımda yakalama kararı çıkarılınca Paraguay'a gönderdiğimiz ve Osman Naim Kaya'nın elinde bulunan 7 milyon dolarlık Bitcoin işletme tesisime de Ali Osman Naim Kaya tarafından el konuldu. Osman Naim Kaya hakkındaki soruşturma nedeniyle Uruguay'da tutuklandı. Daha sonra ev hapsine ayrıldı. Şu anda ne yaptığını bilmiyorum. Ev hapsinden sonra kendisiyle görüşmedim. Benim Türkiye'deki mal varlıklarıma da devlet tarafından el konuldu. Benim mağdurların zararlarını giderecek halihazırda bir param yoktur. Ancak Kıbrıs'ta ve Türkiye'de bulunan ve el konulan mal varlıklarımla mağdurların zararını gidereceğim." İfadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...