Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Temmuz 2021 11:19

Son dakika... Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın için ilk karar

Son dakika haberi: Yaklaşık 3 yıl önce Çiftlik Bank vurgunuyla milyonlarca liralık vurgun ile yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Aydın'ın tutuklu kalmasına karar verdi.

Son dakika... Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın için ilk karar
Çiftlik Bank,Mehmet Aydın,tosuncuk

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, tutuklanmasının ardından ilk kez hakim karşısına çıktı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce celse arasında açılan oturumda Aydın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Tutuklu sanık Aydın'ın ifadesi devam ediyor.

Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada da tutuklandı.

AYDIN’IN ABİSİ URUGUAY’DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın abisi Fatih Aydın Uruguay’da gözaltına alındı. Fatih Aydın’ın yakalanmasının ardından İnterpol Daire Başkanlığınca iade süreci başlatıldı ve Fatih Aydın’ı teslim almak için hazırlanan ekip kısa süre içinde Uruguay’a hareket edecek

TOSUNCUK İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Mahkeme Başkanı Ali Günay’ın, Mehmet Aydın’a “Mehmet Aydın memlekete hoş geldin” demesi üzerine Aydın, “Hoş bulduk, merhabalar” şeklinde cevap verdi. Aydın savunmasında, “Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasındaki tüm savunmalarımı tekrar ederim” dedi. Mahkeme başkanının, “Mağdurların zararını giderecek misin?” sorusuna, “Mal varlıkların mağdurların zararını fazlasıyla karışılıyor” dedi. “Yurt dışında ne kadar mal varlığın var?” sorusuna ise, “Uruguay ve Paraguay’da bulunan 12 milyon dolarlık mal varlığıma bu devletlerce el konuldu. Paraguay’da bitcoin üretim tesisim vardı. Uruguay'da bulunan 5 milyon dolarlık mal varlığıma devlet tarafından el konuldu. Hakkımda yakalama kararı çıkarılınca Paraguay’a gönderdiğimiz ve Osman Naim Kaya’nın elinde bulunan 7 milyon dolarlık bitcoin işletme tesisime de Osman Naim Kaya tarafından el konuldu. Osman Naim Kaya hakkındaki soruşturma nedeniyle Uruguay'da tutuklandı, daha sonra ev hapsine ayrıldı. Ev hapsinden sonra kendisiyle görüşmedim” dedi.

"MAĞDURLARIN ZARARINI GİDERECEĞİM"

Türkiye’deki mal varlıklarına da devlet tarafından el konulduğunu belirten Aydın, “Mağdurların zararını giderecek hali hazırda bir param yoktur ancak Kıbrıs’ta ve Türkiye’de el konulan mal varlıklarımla mağdurların zararını gidereceğim” diye konuştu. Mahkeme Başkanının, “2 yılın altında ceza alacak olursan cezan 5 yıl süreyle ertelenecek kabul ediyor musun?” sorusuna ise Aydın, “Kabul ediyorum” diye cevap verdi. Mehmet Aydın’a ülkeleri gezerken pasaportları nereden temin ettiği soruldu. Aydın, “Bu gezdiğim ülkeleri hakkımda kırmızı bülten kararı çıkarılmadan önce gezdim. Hakkımda kırmızı bülten çıkarıldığında Uruguay’daydım. Buradan Brezilya’ya geçtim. Farklı 2 il gibi buraları düşünebiliriz. Herhangi bir sorun ve kontrol olmadan Brezilya’ya geçtim. Ve konsolosluğa teslim oldum” diye konuştu.

Türkiye’den yurt dışına kaçarken herhangi bir yerden destek alıp almadığı sorulan Aydın, “Ben kaçmadım. Zaten çok öncesinden yurt dışına çıkmıştım. Çıktığımda hakkımda herhangi bir soruşturma ve yakalama kararı yoktu” diyerek beraatini istedi. Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, 75 bin yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, bu dava kapsamında Aydın’ın tutuklanmasına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...