Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 10:01

Tosuncuk teslim oldu

Son dakika...Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Brezilya Sao Paulo'da kentinde teslim oldu.

Tosuncuk teslim oldu
çiftlik bank,tosuncuk,mehmet aydın

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank ile 132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu. Aydın’ın avukatı Tosuncuk’un Türkiye’ye iade işlemlerinin başladığını açıkladı.

Çiftlik Bank'ın vurgununun bir numarası tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'dan 5 yıl sonra ilk kez açıklama yaparak Türk yargısına teslim olmak istediğini söylemişti.

TOSUNCUK: MAĞDURUM, TESLİM OLACAĞIM

Kırmızı bültenle aranan Aydın, yaptığı videolu açıklamada, etrafındaki kötü niyetli insanlar nedeniyle mağdur olduğunu belirtip, “Kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Türk yargısının gerçeği bulacağından hiç şüphem yoktu” demişti. Videoda "hiçbir zaman kimseyi dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı” ifadelerini kullanmıştı

Türkiye Mehmet Aydın ismini 2016 yılında tanıdı. Kurduğu Çiftlik Bank adlı oluşum 77 bin kişiyi mağdur etti. 511 milyon dolar bankanın kasasına giderken vurgunu yapan Aydın, 120 milyon liradan fazla para ile Türkiye’yi terk etti. Milyonlarca liralık vurgunla adeta sırra kadem basmıştı. Mağdurlar yıllarca izini sürdüğü süreçte Aydın’a “tosuncuk” lakabı takıldı. Güney Amerika’da olduğu, mafyanın eline düştüğü hatta hayatını kaybettiği iddia ediliyordu. Son olarak Uruguay’da görülen Mehmet Aydın sık sık şatafatlı ve lüks hayatından fotoğraflarla gündem oluyordu. Aydın, Ocak 2019'da Interpol'ün en çok arananlar listesine eklenmişti.

Thodex vurgununun ardından ismi bir kez daha gündeme gelmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...