Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 11:02

"Tosuncuk" Türkiye'ye getiriliyor

Brezilya’da teslim olan ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın'ın teslim olma anı ve uçaktaki ilk görüntüleri ortaya çıktı. Türkiye'den 3 polis Brezilya’ya gitti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, bu akşam Aydın’ı getirecek olan uçağın 22.30'da Türkiye’de olacağını açıkladı.

"Tosuncuk" Türkiye'ye getiriliyor
mehmet aydın,tosuncuk,çiftlik bank

Binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçmıştı. Çiftlik Bank’ın 'Tosuncuk' lakaplı kurucusu Mehmet Aydın’ı teslim almak için özel ekip Brezilya’ya gitti.

Türkiye Mehmet Aydın ismini 2016 yılında tanıdı. Kurduğu Çiftlik Bank adlı oluşum 77 bin kişiyi mağdur etti. 511 milyon dolar bankanın kasasına giderken vurgunu yapan Aydın 120 milyon liradan fazla para ile yurdu terk etti. Mağdurlar yıllarca onun izini sürdü. Tosuncuk, sık sık şatafatlı ve lüks hayatından fotoğraflarla gündem oluyordu.

Aydın, Brezilya’da güvenlik güçlerine teslim oldu. Brezilya makamları Mehmet Aydın'ı Türkiye'ye iade etme kararı aldı. Türkiye'den 3 polisten oluşan özel ekip Brezilya'ya gitti. İstanbul’a getirilmesi beklenen Mehmet Aydın, hakim karşısına çıkacak.

TOSUNCUK TÜRKİYE’YE GETİRİLİYOR

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'dan konu ile açıklama geldi. Mehmet Aydın'ın sabah 09.50'de alındığını belirten Çataklı, Aydın'ı getirecek olan uçağın 22.30'da Türkiye'de olacağını belirtti.

İLK GÖRÜNTÜLERİ

Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın, bu sabah 09.50 sıralarında getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye’de olacak. Aydın'ın getirilmesinden görüntü ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...