Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 13:32

'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın gizli planı ne? Bitcoinleri mi masaya koydu?

Binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın teslim olmasıyla ilgili soru işaretleri hala aydınlanmadı. Brezilya'dan Türkiye'ye getirilen Aydın, 'Borçlarımı ödeyeceğim' mesajı verdi. Peki bu ne anlama geliyor? 'Tosuncuk'un planı ne? Gazeteci Ferhat Ünlü, TGRT Hafta Sonu Ana Haber'de senaryoları masaya yatırdı.

'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın gizli planı ne? Bitcoinleri mi masaya koydu?
Bitcoin,Tosuncuk,Mehmet Aydın

Çiftlik Bank vurgunuyla yaklaşık 511 milyon lirayla ortadan kaybolan ve binlerce kişiyi mağdur eden Mehmet Aydın, Brezilya'da Türk Konsolosluğu’na teslim oldu. Hafta sonu uçakla Türkiye’ye getirilen Mehmet Aydın, İstanbul Havalimanı’ndaki Gaziosmanpaşa Adliyesi’nin ek binasında polise “Borçlarımı ödeyeceğim. Mağduriyetleri gidereceğim” dedi. Bu ifade akıllardaki soru işaretlerini arttırdı.

TGRT Haber Hafta Sonu Anahaber sunucusu gazeteci Fehat Ünlü, Aydın’ın Türkiye’ye teslim olmasının arkasındaki 'gizli planı' masaya yatırdı. Mehmet Aydın’ın Bitcoin'e yatırım yaparak servetini katladığına dikkat çeken Ünlü, “Türkiye, 2018’in mayıs ayıdan Mehmet Aydın’ı Brezilya’dan birkaç ay sonra Uruguay’dan istedi. Ancak bu iki ülke iade etmedi. Bu ülkeler uyuşturucu kartellerinin bulunduğu, sıcak paraya ihtiyaç duyan ülkeler. Sıcak para ve Bitcoin nedeniyle Mehmet Aydın’ın ülkelerinde bir süre kalmasına müsaade ettiler” dedi.

EN AZ CEZAYLA KURTULMA STRATEJİSİ

Mehmet Aydın’ın bu süre zarfında servetini 8 kat büyüttüğünü kaydeden Ünlü, “Firar ettiği 2018’in mart ayında Bitcoin 37.000 seviyesindeydi, bugünse 303. 000 seviyesinde. Çiftlik Bank’tan 3 bin 762 kişiyi mağdur ederek kaçırdığı 500 milyon TL’lik serveti 8 kat büyümüş oldu. Bu, teslim olmasını sağlayacak bir mali güç anlamına geliyor. Alınan bilgilere göre Brezilya’da herhangi bir mafyanın parasına çökmeden teslim olmayı tercih ettiği yönünde. Mağdurların paralarını ödeyerek, mağduriyetleri gidererek en az cezayla kurtulmayı planlıyor” diye konuştu.

BİTCOİN’İ NASIL OYNADI, MAKİNALAR NASIL GÖTÜRÜLDÜ

Ünlü, Çiftlik Bank’ın yöneticilerinden biri olan Cudi Cumhur Yurdakul’un ifadelerinden yola çıkarak Bitcoin makinalarının kaçırılış hikayesini şöyle anlattı:

“Mehmet Aydın, Bitcoin makinalarını Güney Amerika’dan önce Türkiye’de bir limandan sokuyor, sonra Dubai’ye, oradan da Uruguay’a götürüyor. 2018 yılından sonrada Bitcoin makinaları ile işlemlerin sürdüğü söyleniyor. Bu da Mehmet Aydın’ın Bitcoin üzerinden sürekli parayı kazandığı ve arttırdığı anlamına geliyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...