Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 09:49

"Tosuncuk"un ifadesi alınmaya başlandı

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırarak yurt dışına kaçan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, Türkiye’ye getirilmişti. Gözaltına alınan Aydın’ın emniyette ifadesi alınıyor.

"Tosuncuk"un ifadesi alınmaya başlandı
mehmet aydın,,çiftlik bank,,tosuncuk,

Çiftlik Bank’ın "Tosuncuk" lakaplı kurucusu Mehmet Aydın, teslim olduğu Brezilya’da özel bir ekip tarafından Türkiye'ye getirildi. Aydın’ın ifadesi alınmaya başladı.

Türkiye Mehmet Aydın ismini 2016 yılında tanıdı. Kurduğu Çiftlik Bank adlı oluşum binlerce kişiyi mağdur etti. 511 milyon dolar vurgunu yapan Aydın, 120 milyon liradan fazla para ile yurdu terk etti.

Mağdurlar yıllarca onun izini sürdü. Tosuncuk, sık sık şatafatlı ve lüks hayatıyla gündem oldu. Aydın, geçtiğimiz günlerde şaşırtan bir hamle yaparak Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Türk elçiliğine teslim oldu.

Türkiye'den Brezilya'ya giden 3 polisten oluşan özel ekip Mehmet Aydın’ı Türkiye’ye getirdi.

3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan Aydın'ın yanında getirdiği ve polis ekiplerince incelenen yaklaşık 300 sayfalık evrak müfettiş raporları ile karşılaştırılmıştı.

Aydın'a sorulmak üzere hazırlanan yaklaşık 60 sayfalık soruların da bulunduğu ifade alma işlemi başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...