Tgrt Haber
09 Kasım 2021 13:03

Tosuncuk’un ‘karakutusu’ Cafer Çolak: Mehmet Aydın’ı ipe götürecek veriler bende

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın karakutusu, Cafer Çolak’ın telefon konuşması ortaya çıktı. Aydın'ın yakın koruması olan Çolak, yaptığı konuşmada "Mehmet Aydın’ı ipe götürecek veriler bende" dediği belirlendi.

Tosuncuk’un ‘karakutusu’ Cafer Çolak: Mehmet Aydın’ı ipe götürecek veriler bende
çiflik bank,,cafer çolak,,tosuncuk,,mehmet aydın,

Çiftlik Bank’ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın yakın koruması olan, şirkette hızla yükselerek yönetici olan Cafer Çolak’ın kendini karakutu olarak tanıttığı ortaya çıktı.  Çolak’ın kayıtlara yansıyan konuşmasında "Mehmet Aydın'ı ipe götürecek veriler bende" dediği belirlendi.

Cafer Çolak, 2017 yılında çiftlik bank bünyesinde asgari ücretle güvenlik görevlisi olarak işe başladı. Çolak, yakın zamanda Mehmet Aydın'ın yakın koruması oldu. Mehmet Aydın'ın Türkiye’deki seyahatlerinde, tesis açılışlarında ve yurtdışı ziyaretlerinde hep en yakınında yer aldı.

Çolak, kısa sürede şirkette hızla yükseldi. Terfi aldı, yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirildi. Maaşına zam yapıldı ve imza yetkisi verildi. Operasyonlar başladığında ilk yakalanan isimlerden biriydi. 14 Mart 2018’de İstanbul’da gözaltına alındı ve tutuklandı.

Operasyon öncesinde Çolak’ın telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Birçok görüşmesi dinlemeye takıldı. 24 Şubat 2018 tarihli yaptığı bir görüşmede, Çiftlik Bank’taki ‘vurgunlar’dan bahsederek Mehmet Aydın’ı ‘ipe götürecek’ bilgilere sahip olduğunu anlattı. Karşı taraftaki “Dikkat et seni vururlar” deyince de “Her şeyi avukata verdim” diyor.

KARAKUTU CAFER’İN TELEFON GÖRÜŞMESİ

Şef: Senin patron ne oldu? Almadılar mı onu daha?

Cafer: Ya şef kim alıyor ya, öyle bir güç var mı? Kimse alamaz, sağlam adam. Böyle soğuk şakalarla gelme şef.

Şef: Sende para var mı?

Cafer: Ben de onlar gibi yapsaydım, çalsaydım 20 trilyonum olurdu.

Cafer: Şef paranın hesabı yok, vuran vurana. (mehmet aydın’ın kayınpederi) 17 milyon götürmüş, çalmış. ispatlandı. Ben şimdi tazminat da isteyeceğim. Vermezse biliyorlar, ‘Karakutu Cafer’, Cafer’in bilmediği hiçbir şey yok. Anladın mı? Benim konuşmam kimsenin işine gelmez. Her şeyine şahidim adamların. Benim elimde olan doneler, Mehmet Aydın’ı ipe götürecek doneler…

Şef: Seni vururlar, öyle bir şey yapma!

Cafer: Avukata verdim, ‘eğer ben öldürülürsem bu adamlar yüzünden’ diye…

Ortaya çıkan bu konuşma yürütülen soruşturmayı derinleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...