Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2021 21:50

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları

‘Tosuncuk’ lakabıyla tanın Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın 2018 yılında Türkiye’den kaçarak Uruguay’da yerleştiği ve kumarhaneye çevirdiği villa ortaya çıktı.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları
Tosuncuk,Mehmet Aydın,Çiftlik Bank,Uruguay,Mahkeme,Tutuklama

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın 2018 yılında 500 milyon TL’den fazla parayla kaçtığı Uruguay’da yerleştiği villanın görüntüleri ortaya çıktı. Uruguay’ın en lüks yerleşim yerlerinden bir olan San Jose’de bin 500 metrekarelik bir alanın içinde bulunan malikaneye yerleşmiş.

MALİKANEDE YOK YOK...

Malikanede yok yok sauna, kapalı ve açık yüzme havuzu, altı banyo ve üç yatak odasının bulunduğu evde kumar bölümünün de olması dikkat çekti. Rulet ve bilardo masası bulunan evin deniz kıyısında olduğu görülürken, evin kendine ait yetmiş metre uzunluğunda iskelesi bulunuyor.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları

YÜKSEK GÜVENLİKLİ HAPİSHANEDE KALACAK

Bir barı andıran salonun yanı sıra, şarap mahzeninin de bulunduğu evde, ikisi bahçede olmak üzere üç barbekü alanı yer alıyor. 8 milyon dolar kara para aklama suçu nedeniyle mallarına el koyulan Tosuncuk’un Ferrari’si 2019 yılında 271 bin dolara satılırken, yaşadığı malikane de geçtiğimiz ay 290 bin dolara satılmıştı.

Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, yüksek güvenlikli Edirne F tipi cezaevinde kalacak. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanan Mehmet Aydın önce Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü. Burada bir süre bekletilen Aydın'ın daha sonra Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları

ESKİ EŞİ İSYAN ETTİ

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın eski eşi Sıla Soysal, müvekkiliyle ilgili eski eşi Mehmet Aydın tarafından hesabına milyon dolarlar gönderildiği, araçlar alındığı, limitsiz kredi kartları kullandığı, Çiftlik Bank’tan para çektiği gibi iddialarda bulunulduğunu belirten Avukat Kemalcan Hotamış, “Müvekkilim adına tescilli herhangi bir araç, taşınmaz bulunmadığı gibi kullanımı mümkün herhangi bir kredi kartı da bulunmamaktadır.” dedi.

Avukat Hotamış, müvekkili Sıla Soysal’ın yaşanan süreçte tutuklanıp yıprandığını ve yeteri kadar mağdur olduğunu belirtti. Müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğüne vurgu yapan Hotamış. asılsız itham ve iddialarda bulunanlar hakkında yasal yollara başvurulacağını ifade etti.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları

NEDEN TESLİM OLDU? | ASIL AKTÖR ABİ FATİH AYDIN MI?

Mehmet Aydın, Brezilya'da Türk Konsolosluğu’na teslim olduğundan beri gizemini halen koruyor. Gazeteci İsmail Saymaz TGRT Haber'de Tosuncuk’un abisine dikkat çekmişti. Saymaz, Uruguay’da lüks içinde yaşayan abi Aydın’ın Çiftlik Bank dolandırıcılığında asıl aktör olabileceğini söylemişti.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki malikanesinin fotoğrafları

Aydın, bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, bu kapsamda Brezilya'da teslim olduğunu anlattı. Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Aydın, Geyve Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu. Brezilya'da 2 Temmuz'da teslim olan 3 Temmuz gecesi havayolu ile İstanbul'a getirilen Aydın, uçakta gözaltına alınmıştı. Savcılığın hakkında 4 gün gözaltı süresi verdiği "Tosuncuk" lakaplı Aydın, havalimanındaki işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...