Tgrt Haber
29 Kasım 2018 19:13

Trakya'da her yer beyaza büründü!

Trakya'daki Yıldız Dağları, bölgede gece saatlerinde başlayarak etkisini sürdüren kar yağışının ardından beyaza büründü.

Trakya'da her yer beyaza büründü!
trakya,kar

Bölgede etkili olan karın ardından, kimi noktaları bin 31 metre  yüksekliğe ulaşan Yıldız Dağları, eteklerine kadar karla kaplandı.
 
Dağların eteklerindeki ormanlık alanların da beyaz örtüye bürünmesiyle  kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

"Istranca Dağları" olarak bilinen Yıldız Dağları'nın en yüksek  kesiminde bulunan Demirköy ilçesinde de karlı dağlar ve orman, güzel görüntüler  oluşturdu.
 
Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Demirköy Temsilcisi Nusret Türkkan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Dağları'nın kış mevsiminde ayrı bir  güzelliği bulunduğunu söyledi.

Trakya'da her yer beyaza büründü!
 

 
Yıldız Dağları'nın herkes tarafından görülmeye değer yerler olduğunu  anlatan Türkkan, 345 bitki türünü barındıran, Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve  meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanlarının da yer aldığı  Yıldız Dağları'nın kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler sunduğunu  ifade etti.
 
Türkkan, doğaseverleri ve fotoğrafçıları, Yıldız Dağları'nı  görüntülemeye davet etti.
 
Kar, ulaşımı aksattı
 
Öte yandan, bölgede güzel görüntüler oluşturan kar, sürücüler için ise  zorlukları beraberinde getirdi.
 
Demirköy ilçesine gitmek isteyen bazı sürücüler, kar yağışına  hazırlıksız yakalanınca dönmek zorunda kaldı.
 
Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye kadar yükseldiği Mahyatepe  mevkisine ulaşım güçlükle sağlanırken, Demirköy ve Bulgaristan'a ulaşımın  sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda da trafik kazaları meydana geldi.
 

 Trakya'da her yer beyaza büründü!
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ile  Mahyatepe mevkisi ve Dereköy Gümrük Kapısı yolunda kar temizleme çalışmalarına  aralıksız devam etti. Jandarma ekipleri de kar lastiği olmayan araçların Demirköy  ilçesine geçişine izin vermedi.
 
Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü Demirköy  ilçesinde kar kalınlığı 10, Kofçaz ilçesinde 8, Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise  5 santimetreye ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...