Tgrt Haber
13 Aralık 2018 09:51

Tren kazası soruşturmasında üç savcı görevlendirildi

Saat sabah 06.30’da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı. Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada, "4 vatandaşımız öldü, 43 yaralımız var" dedi. Ulaştıma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "YHT kılavuz lokomotife çarptı" denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, meydana gelen kazayla ilgili soruşturma yürütülmesi için üç savcı görevlendirdi.

Tren kazası soruşturmasında üç savcı görevlendirildi
kaza,tren kazası,ankara

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol komtrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kazada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi de yaralandı. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından meydana gelen kazayı incelemek üzere üç savcı görevlendirdi. Savcılar kazaya neden olan kılavuz treni inceleyerek bulunduğu noktaya, kılavuz treni o noktaya kimin bıraktığına ve kazanın nedenine cevap arayacak. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...