Tgrt Haber
21 Haziran 2021 11:52

TRT'den açıklama: Eurovision'la yeniden bağlantıya geçildi

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İbrahim Eren, uzun bir süreden sonra Eurovision’la ilgili yeniden bağlantıya geçildiğini açıkladı.

TRT'den açıklama: Eurovision'la yeniden bağlantıya geçildi
TRT Genel Müdürü,İbrahim Eren,Eurovision

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür İbrahim Eren, Türkiye’nin Eurovision’a katılımı konusunda açıklamalarda bulundu. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu’na konuşan Eren, ‘puanlama sistemi değişmeden katılmayacağız’ kararına halen sadık olunduğunu belirtti.Eren, Yönetim kurulunun aldığı kararda aynı düşüncenin devam ettiğini, ama Eurovision’la görüşmelerin devam edildiğini belirtti. 

34 KEZ KATILDIK

Türkiye 2012 yılından beri Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararında ısrarcı olunmasına rağmen, İbrahim Eren’in yaptığın açıklamalarla birlikte uzun bir aradan sonra tekrar bağlantıya geçildiğinin haberi verildi.Türkiye, 1975'teki ilk çıkışından bu yana Eurovision'a 34 kez katıldı. 2012 yılında Can Bonomo’nun 'Love Me Back' şarkısıyla son kez yarışmaya katılan Türkiye, 2013 yılında puanlama sistemiyle ilgili haksızlıklar nedeniyle Eurovision’dan çekilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...