Tgrt Haber
23 Ekim 2019 18:48

Trump: Türkiye'ye tüm yaptırımların kaldırılmasını emrettim

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye tüm yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini açıkladı.

Trump: Türkiye'ye tüm yaptırımların kaldırılmasını emrettim
donald trump,abd,türkiye

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da, Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik varılan ve dün sona eren "Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatliğine ara verilmesi"ne ilişkin anlaşma konusunda açıklamalarda bulundu. 

Anlaşmanın ardından Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı durdurduğunu hatırlatan Trump, "Türkiye'ye 14 Ekim'de getirilen yaptırımların kaldırılması için Hazine Bakanlığına talimat verdim." dedi. 

Trump, Suriye-Türkiye sınırındaki ateşkesin korunduğunu ve kalıcı hale getirildiğini vurgulayarak, "20 millik (yaklaşık 32 kilometre) güvenli bölge oluşturuldu." diye konuştu.

"Türkiye ile yaptığımız anlaşma sayesinde sayısız hayat kurtuldu" diyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Trump: “Erdoğan’ı çok iyi biliyorum. Ülkesi için doğru işler yapıyor. Yakın zamanda onunla görüşebiliriz.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...