Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2018 13:52

Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Gülen'i sınır dışı etmeye çalışıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Gülen ve diğerlerinin sınır dışı edilmesi için çalışıyoruz." dediğini söyledi.

Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Gülen'i sınır dışı etmeye çalışıyoruz
dışişleri bakanı,mevlüt çavuşoğlu,trump,cumhurbaşkanı,erdoğan

Katar'daki Doha Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından ABD'den FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için resmi başvuruda bulundu. Gülen'in ABD'ye kaçmasından sonra başlayan iade tartışması darbe girişiminden sonra yeniden gündeme gelirken, Türkiye'nin en büyük talebi iade sürecinin bir an önce gerçekleşmesi yönünde oldu. Ancak ABD'den bugüne kadar iade talebiyle ilgili herhangi bir olumlu adım veya açıklama gelmemişti.

Reuters haber ajansına konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Gülen ve diğer kişilerin' iadesi konusunda çalıştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu açıklamalarında FBI'ın FETÖ'nün nasıl vergi kaçırdığına dair yürüttüğü güvenilir bir soruşturma olduğunu da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...