Tgrt Haber
07 Ekim 2019 23:46

Trump'tan yeni açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump, 'Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Bölgede sadece 50 askerimiz vardı" ifadelerini kullandı.

Trump'tan yeni açıklama!
trump

ABD’nin askeri kuvvetlerini Suriye’den çekmesi konusunda açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin ilk aşamada uzun vadede Suriye’de olmak gibi bir planının olmadığını, kalması gerektiğinden daha fazla süre bölgede bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin uzun süredir baskı altında olduğunu belirten Trump, “Türkiye üzerinde çok fazla baskı olduğunu düşünüyorum, onlar uzun yıllardır PKK ile mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, 'Yapmak zorunda olduğumuz şeyi yaptık. Yıllardır oradayız, artık eve dönme zamanı. Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Bölgede sadece 50 askerimiz vardı. Erdoğan'a DEAŞ sizin sorumluluğunuz dedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz çok iyi.ABD bir polis gücü değildir, bu bizim görevimiz olmamalı. Eğer Türkiye yanlış bir şey yaparsa onların ekonomisini yıkarız" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...