Tgrt Haber
17 Şubat 2016 14:36

TSK, '8 terörist etkisiz hale getirildi'

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur ve Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonlarda 8 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK, '8 terörist etkisiz hale getirildi'
tsk,genelkurmay,pkk,

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur ve Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonlarda 8 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 205 olduğu bildirildi. Operasyonda dört adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen EYP sayısının ise 193 olduğu kaydedildi.
 Mardin Dargeçit’de bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce terk edilmiş sivil bir araca yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcının (telsiz ile tuzaklanmış) imha edildiği ifade edildi.
 Muş Bulanık’ta icra edilen operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ile bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 işbirlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile bu silaha ait bir adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildiği ifade edildi.
 
Batman Sason’da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen altı adet mağarada muhtelif cins ve miktarda yiyecek, yaşam malzemesi ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.
Batman’da “bölücü terör örgütüne üye olmak” suçundan aranan bir şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.
 
10 DEAŞ ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI
 
Gaziantep Oğuzeli’de Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen dördü yabancı uyruklu 10 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı vurgulandı.
 
Van Erciş’de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 3 işbirlikçi şahsın,  Şırnak Cizre’de ise bir işbirlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
 
Şırnak Silopi’de bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
 
7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Mardin Nusaybin’de icra edilen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...