Tgrt Haber
19 Kasım 2015 14:55

TSK açıkladı, '3 DAEŞ mensubu yakalandı'

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis'te Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan yabancı uyruklu 3 IŞİD mensubunun yakalandığını açıkladı.

TSK açıkladı, '3 DAEŞ mensubu yakalandı'
genelkurmay,tsk,ışid,

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada ayrıca bölücü terör örgütünün Kars Kağızman'da tespit edilen sığınak ve barınaklarının hava harekatıyla imha edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan diğer bilgiler ise şöyle:
 * Tunceli / Nazımiye’de devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan üç adet sığınakta, muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
 * Hakkâri’de, Bölücü Terör Örgütü'nden kaçan bir terörist, silah ve mühimmatı (bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait üç adet şarjör ve 90 adet mermi) ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
 * Mardin’de, Bölücü Terör Örgütü'nden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
 * Siirt’de, Bölücü Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen işbirlikçi bir şahsın evinde yapılan aramada; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 506 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ele geçirilmiş, olayla ilgili iki şüpheli şahıs göz altına alınmıştır.
  Siirt / Şirvan’da, Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli işbirlikçi şahıs göz altına alınmış, yapılan aramalarda; dört adet av tüfeği, beş adet tabanca, 132 adet tabanca fişeği, 20 metre kablo ve elektronik malzeme, muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
  Kilis’de, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan yabancı uyruklu üç DEAŞ Terör Örgütü mensubu yakalanmıştır.
  Bölücü Terör Örgütü'nün Kars / Kağızman’da tespit edilen sığınak ve barınakları icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...