Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2022 16:57 - Güncelleme : 13 May 2022 19:10

Son dakika! Terör hedefleri paramparça! TSK cezalandırma atışlarında 52 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün gerçekleştirilen ve 1 askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerinin hedef altına alındığı ve etkisiz hale getirilen terörist sayısının 52'ye yükseldiği bildirildi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TGRT Haber
tsk,msb,fırat,pkk,operasyon

Terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda dün bir askerimizin şehit edilmesinin ardından Suriye'nin kuzeyinde başlatılan cezalandırma atışlarında 52 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." ifadelerine yer verildi.

Cezalandırma atışlarında Fırtına obüsleri dahil kara ateş destek vasıtalarının yanı sıra SİHA’ların da etkin şekilde kullanıldığı öğrenildi. Terör örgütünün bir askeri şehit ettiği, üç asker ile bir kadını yaraladığı Karkamış merkezi ile hudut karakoluna yönelik saldırısının ardından Mehmetçiğin başlattığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

FIRAT'IN DOĞUSU VE BATISI TEMİZLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü ilk olarak Karkamış ilçesine havan saldırısı gerçekleştirdi. Sivil halka yönelik bu saldırının sonrasında teröristler Köprübatı Hudut Karakolu'nu uzaktan hedef aldı. Söz konusu saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından meşru müdafaa dahilinde hemen cezalandırma atışları gerçekleştirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait ateş destek vasıtaları Fırat'ın doğusundaki ve batısındaki teröristlere ait hedefleri yoğun ateş altına aldı.

SİHA’ların yanı sıra Fırtına obüslerinin de yer aldığı ateş destek vasıtalarının teröristlere ait sığınak ve barınakları hedef aldığı atışların sonunda toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlere ait sığınak, barınak ve mevzilerin bulunduğu 60'a yakın hedef tahrip edildi. Terör hedeflerine yönelik atışların devam ettiği belirtildi.

MSB YENİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Öte yandan Bakanlık kaynakları, özellikle Pençe Kilit Operasyonu'nun ardından terör örgütünde çöküş sürecinin hızlandığına dikkati çekti. İstihbarat raporları, ifadeler ve telsiz konuşmalarından da bu durumun gün yüzüne çıktığını belirten kaynaklar, daha önce olduğu gibi, her saldırının hesabının misliyle sorulacağını vurguladı. Şehitlerin kanlarının asla yerde kalmadığını belirten kaynaklar, terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir tempoda taarruzi bir anlayışla devam edeceğini belirtti.
Bu arada Milli Savunma Bakanlığı terör hedeflerinin vurulduğu anlara ilişkin yeni görüntüler de paylaştı. Görüntülerde, belirlenen hedeflerin "nokta" atışlarıyla tahrip edildiği bir kez daha ortaya çıktı. Gece görüş kamerası görüntülerinin de yer aldığı videoda Fırtına obüslerinin atış anlarına da yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...