Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2015 08:28

TSK, DEAŞ’a göz açtırmıyor

01 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar sınırlardan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yabancı uyruklu 913 DEAŞ Terör Örgütü üyesi yakalandı.

TSK, DEAŞ’a göz açtırmıyor
DEAŞ terör örgütü, IŞİD, tsk,

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, Kara hudutları ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde alınan etkili tedbirler sonucunda, DEAŞ Terör Örgütü mensubu teröristlerden yakalananların sayısında önemli ölçüde artış gözlendi.Bu kapsamda yapılan incelemede; 01 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar sınırlardan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yabancı uyruklu 913 DEAŞ Terör Örgütü üyesi yakalandı.Yakalananların sayısı yılın ilk altı aylık dönemine göre (Ocak-Mayıs, 349) ikinci dönemde (Haziran-Aralık, 564) yüzde 61 oranında artarken sınırlara yakın bölgelerdeki DEAŞ Terör Örgütü’ne yönelik hava ve kara saldırıları sonucunda Kasım-Aralık aylarında yakalanan terörist sayısı 108’e ulaştı.

KİLİS ELBEYLİ'DE YOĞUNLAŞIYOR
Yakalanan DEAŞ Terör Örgütü üyelerinin 478’inin Türkiye’ye, 435 kadarının ise Suriye’ye geçmeye çalıştığı, yakalamaların Kilis Elbeyli bölgesinde yoğunlaştığı tespit edildi.

Yakalanan DEAŞ Terör Örgütü mensuplarının silah, teçhizat ve kullandıkları sembollerden arındırılmış olduğu, geçiş teşebbüslerinde üzerlerinden özellikle para, hücum yeleği, cep telefonu ve bilgisayar gibi malzemelerin çıktığı tespit edildi.

Yakalanan şahısların ifadelerinde, Suriye’ye geçmeye çalışanların, yakınlarını bulmak için yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduklarını belirttikleri kaydedildi.

BOMBA EĞİTİMİ ALIYORLAR
Türkiye’ye girmeye çalışanların bir kısmının DEAŞ baskısından kaçtıkları, bir kısmının ise Suriye’de DEAŞ Terör Örgütü kamplarında bomba eğitimi aldıkları ve Türkiye’de eylem yapmak amacıyla geçiş yaptıkları belirlendi.

Yurt içinde ve sınır hattında; alınan tedbirlerin, sınır hattında keşif ve gözetleme vasıtalarının sayılarının ve etkinliğinin arttığı, sınır hattına inşa edilen beton duvar, tel engeli ve hendeklerin geçişleri zorlaştırdığı, gece ve gündüz sınırın belli bir kesimine kadar araçla bile yaklaşamadıkları tespit edildi.

Sınır hattında devriye ve kontrollerin sıkılaştırılması nedeniyle daha önce geçiş amaçlı kullandıkları bölgelere gidemedikleri anlaşılırken önceden geçiş yapılabileceğini bildikleri yerlerden geçmeye çalışan birçok DEAŞ mensubunun huduttan açılan ateş sonucu yaralandığı, bir kısmının Suriye tarafında öldüğü belirlendi.

Özellikle erkek örgüt üyelerinin geçişinin hemen hemen yok denecek kadar azaldığı, geçişe teşebbüs eden az sayıdaki DEAŞ unsurunun kadın ve çocuklardan oluştuğu tespit edildi.

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNİN HUDUTTAN GEÇİŞİ DURMA NOKTASINA GELDİ
DEAŞ Terör Örgütü üyelerinin huduttan geçişlerinin neredeyse durma noktasına geldiği net olarak gözlenlendiği vurgulandı.

DEAŞ Terör Örgütü mensuplarının Türkiye sınırına yönelik geçiş teşebbüslerinin azalmasında; hudutlarda alınan emniyet tedbirleri, fiziki güvenlik sistemlerindeki iyileştirmeler, hudut birlikleri ve jandarma unsurlarıyla diğer makamlar arasındaki koordinasyonun artmasının oldukça etkili olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. 
TSK, DEAŞ’a göz açtırmıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...