Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 06:33

TSK ve MİT’ten ortak operasyon: PKK’nın üst düzey ismi öldürüldü

TSK ve MİT kuzey Irak'ta başarılı bir operasyona daha imza attı. Terör örgütü PKK'nın 3 kişilik sözde yönetim takımı, SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi.

TSK ve MİT’ten ortak operasyon: PKK’nın üst düzey ismi öldürüldü
kuzey ırak,TSK,MİT,PKK,sincar,terör,terörist

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT, Kuzey Irak’ta başarılı bir operasyona daha imza attı. Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşmeye giden terör örgütü PKK’nın 3 kişilik sözde yönetim takımı, Sincar’dan çıkamadan SİHA’larca etkisiz hâle getirildi.

Araç içerisinde, terör örgütü PKK’nın bölgedeki sözde üst düzey isimlerinden Said Hasan da bulunuyordu. PKK’nın Sincar uzantısı YBŞ’nin sözde komutanı Said Hasan’ın, 3 yıl önce etkisiz hâle getirilen PKK/KCK sözde yürütme konseyi üyesi Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden’in yakın adamı olduğu öğrenildi. Said Hasan’ın, Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika’daki Türk askerî üssüne yapılan ve 1 askerimizin şehit olduğu saldırının planlayıcısı olduğu belirtiliyor.

TERÖRİSTLER DARBE ÜSTÜNE DARBE

Bu arada Millî Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekât bölgelerinde 3 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, terörle mücadelenin her yerde etkin ve kararlı şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Paylaşımda, huzur ve güvenliğin teminatı Türk komandolarının, 2’si Fırat Kalkanı bölgesinde, 1’i de Zeytin Dalı bölgesinde olmak üzere saldırı hazırlığındaki 3 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdiği kaydedildi. Öte yandan bakanlık, Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 2 teröristin daha etkisiz hâle getirildiğini duyurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...