Tgrt Haber
25 Haziran 2015 14:42

TSK'dan 'Balyoz' açıklaması

Genelkurmay, Balyoz davasında haklarındaki beraat kararı kesinleşen personeli hakkında açıklama yaptı.

TSK'dan 'Balyoz' açıklaması
genelkurmay,balyoz,dava,

"Balyoz Planı" davasında beraat eden askeri personelden, Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) değerlendirmeye tabi tutulacak albay rütbesindeki personel hariç olmak üzere, rütbe ve kademe ilerlemesi hakkını elde edenlerin terfi ve kademe ilerlemesi işlemlerinin yapılmasına devam edildiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Balyoz" olarak isimlendirilen dava kapsamında, Haziran 2015'de haklarında verilen "beraat" kararı kesinleşen 73'ü muvazzaf, 220'si emekli, 293 personel bulunduğu belirtildi.
Söz konusu personele yapılacak işlemlerin, 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda ayrıntılı olarak düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"YAŞ'da değerlendirmeye tabi tutulacak albay rütbesindeki personel hariç olmak üzere, rütbe ve kademe ilerlemesi hakkını elde eden personelin terfi ve kademe ilerlemesi işlemlerinin yapılmasına devam edilmektedir.
YAŞ'ta değerlendirmeye tabi tutulacak albay rütbesindeki personelin değerlendirme işlemleri ise YAŞ'ın Ağustos ayındaki olağan toplantısında yapılacaktır. Halihazırda albay rütbesinde olan personel hakkında YAŞ kararı olmadan terfi kararı verilmesi mümkün değildir.
Personelin tutukluluk sebebiyle eksik olan tahakkuk ettirilen özlük hakları da mevcut mevzuat hükümleri çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışı görevleri de dikkate alınarak ödenmeye devam edilmektedir.
Ayrıca daha önce yurtdışı sürekli göreve seçilen ve tutukluluk nedeniyle görevi iptal edilen personelin, kazanılmış hakları çerçevesinde 2015 yılından itibaren rütbe ve statüsüne uygun kadrolara ataması yapılmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...