Tgrt Haber
28 Eylül 2015 17:09

TSK'dan Kuzey Irak'a hava operasyonu

Irak'ın kuzeyinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak, malzeme ve mühimmat depoları 25 Eylül'deki operasyonda tam isabetle vurularak imha edildi.

TSK'dan Kuzey Irak'a hava operasyonu
TSK, kuzey ırak, hava operasyonu,

 Bölücü terör örgütüne ait barınak, ağaç altı barınak, malzeme ve mühimmat depoları, 25 Eylül'deki operasyonda savaş uçakları tarafından tam isabetle vurularak imha edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgi ve görüntülere göre, Irak kuzeyinde insansız hava araçları (İHA) ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak, ağaç altı barınak, malzeme ve mühimmat depoları, 25 Eylül 2015'te Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları ile tam isabetle vurularak imha edildi, icra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlendi.
Son dönemde yer altına tahkim edilmiş mühimmat depolarının istihbarat birimlerince tespit edilerek Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmesini müteakip bölücü terör örgütü, ellerindeki kalan mühimmatları arazide örtülü ve çok gizli yerlere bölmek suretiyle depoladı. Bunlar da tespit edildikçe imha ediliyor.
Ayrıca teröristler mağaralara atılan akıllı bombalar nedeniyle artık buralarda barınmak yerine açık alanları tercih ediyor ve "barınak" denilen yerlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...