Tgrt Haber
06 Haziran 2022 13:31 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 13:53

TSK'dan SİHA ile nokta operasyon! PKK'nın sözde komutanının yardımcısı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 30 Mayıs'ta Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda, PKK'nın Suriye'deki uzantısında sözde Genel Komutanı "Mazlum Kobani" Ferhat Abdi Şahin’in yardımcısı "Mizgin Botan" kod adlı Rahime Hezali öldürüldü.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sabah Gazetesi
TSK'dan SİHA ile nokta operasyon!  PKK'nın sözde komutanının yardımcısı öldürüldü
TSK,SİHA,Operayon,PKK,Terörist

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yurt içinde ve dışında terör örgütlerine yönelik yürüttüleri operasyonlarda örgütün kritik isimleri tek tek etkisiz hale getiriliyor. TSK'nın SİHA'larla 30 Mayıs'ta Suriye'de düzenlendiği operasyonda sınıra yakın bir köyde hareket halindek araç vuruldu.  SİHA'nın nokta vuruşunda, araçta bulunan 2 PKK'lı teröist öldürülürken 2 terörist de ağır yaralandı.

RAHİNE HEZALİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sabah'ın haberine göre, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, etkisiz hale getirilen teröristin "Mizgin Botan" kod adlı Rahime Hezali olduğu tespit edildi. Uzun süre yapılan bir takibin ardından araç sivil yerleşim yerlerinden uzaklaştıktan gerçekleştirilen hava harekâtında etkisiz hale getirilen terörist Rahime Hezali'nin Suriye'de örgütün kadın yapılanması olan YPJ'nin de sorumlularından olduğu ifade edildi.

TSK'dan SİHA ile nokta operasyon!  PKK'nın sözde komutanının yardımcısı öldürüldü

FERHAT ABDİ ŞAHİN'İN YARDIMCISI ÇIKTI

Şoförünün öldüğü ve 2 korumasının da yaralandığı hava harekatında öldürülen terörist Rahime Hezali'nin aynı zamanda, PKK/YPG'nin Suriye'deki uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde Genel Komutanı "Mazlum Kobani" Ferhat Abdi Şahin'in yardımcısı olduğu belirlendi.

Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...