Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2022 09:46 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 10:57

TSK'dan Suriye'ye operasyon öncesi PKK'ya darbe: Öldürülen terörist sayısı 220'ye yükseldi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK'lı teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Böylece bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 220'ye yükseldi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
TSK'dan Suriye'ye operasyon öncesi PKK'ya darbe: Öldürülen terörist sayısı 220'ye yükseldi
pençe kilit operasyonu,pkk,terörist

Türkiye, bir yandan Suriye’nin kuzeyinde oluşan terör koridorunu temizlemeye hazırlanırken bir yandan da sınır içinde ve sınır dışındaki terör operasyonlarına devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG’ye Suriye’de planlanan ve hazırlıkları tamamlanan 5. operasyon öncesi teröre bir darbe daha vuruldu. 

PENÇE-KİLİT'TE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 220'ye yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’nın inlerini yerle bir etmeye devam ediyor. Kuzey Irak’ta başlatılan Pençe Kilit operasyonu başarıyla sürdürülüyor.

Son olarak Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 3 PKK’lı terörist öldürüldü. Böylece, bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 220'ye yükseldi.

PKK'DAN ÜST ÜSTE GİZLİ GÖRÜŞME

Suriye'nin kuzeyine yönelik beşinci harekât için geri sayım sürüyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu eller tetikte operasyon için emir bekliyor. Terör örgütü PKK/YPG ise ABD, Rusya ve Esad rejimiyle gizli pazarlıklar yürütüyor. PKK, Türkiye’yi durdurabilmek için sahadaki tüm aktörlerle gizli görüşmeler yapıyor.

ELLER TETİKTE EMİR BEKLENİYOR

Harekat için TSK ve Suriye Milli Ordusu operasyon emir beklerken, operasyona ilk etapta 25 bin kişilk güçle başlanacak. Köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG’yi ise korku sardı. Paçaları tutuşan PKK, Rusya ve Esad’dan yardım istedi, Türkiye’yi durdurun çağrısı yaptı. ABD, Rusya ve Esad rejimiyle gizli pazarlıklar yürüten PKK/YPG, Türkiye’yi durdurabilmek için sahadaki tüm aktörlerle gizli görüşmeler yapıyor.

Tel Rıfat ve Münbiç'e harekât sinyalinden sonra Suriye'de hareketlilik ise devam ediyor. Olası harekatta Türk askerinin yanında cephede yer alacak olan Suriye Milli Ordusu da harekata hazır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...