Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2021 16:26

TSK'nın sırrı sıkı önlem: Tek bir vaka sayısı bile yaşanmadı

Türk Silahlı Kuvvetlerinde korona virüs salgını ile mücadele nefes kesmeden devam ediyor. Harekat bölgelerinde tek bir vaka sayısı bile yaşanmadı.

TSK'nın sırrı sıkı önlem: Tek bir vaka sayısı bile yaşanmadı
tsk,aşı,koronavirüs

Koronavirüs salgını ile mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer dünya orduları arasında farklı bir konuma yerleşti.

BİRÇOK ÜLKENİN SİLAHLI KUVVETLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Vaka sayılarının personel mevcudu oranına bakıldığında en az pozitif hastanın olduğu TSK, bu başarısıyla önemli birçok ülkenin silahlı kuvvetlerini geride bırakmayı sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre bu başarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yurt genelinde alınan önlemlere uyumlu olarak Milli Savunma Bakanlığınca alınan önlemlerin büyük etkisi oldu.

POZİTİF VAKA SAYILARI ÇOK DÜŞÜK

Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde alınan tedbirlerin planlanması ve harfiyen uygulanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde pozitif vaka sayılarının çok düşük seviyelerde ve kontrol altında tutulmasını sağladı.

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Kovid-19 ile Mücadele Merkezi (KOMMER), bir zincir halinde Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, ordu komutanlıkları, donanma ve hava üsleri olmak üzere alt kademelere kadar tesis edildi.

Merkezdeki faaliyetlerle Bakanlık, bağlı birlik, karargah ve kurumlarında salgına karşı gerekli korumanın oluşturulması amaçlandı. Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmelerin yakından takip edildiği merkezde, takip ve izlemenin yanı sıra planlama, yönetim ve yönlendirme fonksiyonları da yerine getirildi.

TSK'da alınan tedbirlerin uygulanma seviyelerinin izlendiği merkezde, vakalara karşı alınacak tedbirler ve tıbbi planlamalarla muhtemel hal tarzları da geliştirildi.

24 saat esasıyla görev yapılan merkezden kuvvet komutanlıklarının harekat merkezleri ile telekonferans yöntemi ile görüşülerek, çalışmalar ve gelişmeler düzenli olarak değerlendirildi.

Koronavirüsün yanı sıra terörle mücadelesini de aksatmadan sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerinde virüsün operasyon bölgelerine sıçramamasına yönelik de önemli tedbirler alındı.

ASGARİ SEVİYEYE İNDİRİLDİ

Zorunlu olmadıkça personel ve birlik hareketleri asgari seviyeye indirildi. Bunlarla birlikte kuvvet komutanlıkları da bazı özel tedbirleri uygulayarak bu başarıya katkı sağladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca muharip gemiler ana üsleri dışındaki limanlara intikal ettirilerek, etkin izolasyon tedbirleri uygulandı. Kuvvet komutanlıklarında pilotlar başta olmak üzere kritik personel ve özel ihtisaslı personelin vardiyalar şeklinde görev yapabilmeleri için tedbirler alındı.

Komutanlıklara ait harp silah araç ve gereçleri ile personelin temas ettiği yerler ve ortak kullanılan alanlar düzenli olarak dezenfekte edildi. Tüm bu önlemlerin uygulaması Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarını ve diğer faaliyetlerini aksatmayacak şekilde gerçekleştirildi.

AŞILANMA HIZLA DEVAM EDİYOR

Katı ve sert uygulanan bu tedbirlerle birlikte Mehmetçiğin aşılanmasına yönelik faaliyetler de hızla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan planlamalar kapsamında onay alan bütün aşılar belirli bir takvim çerçevesinde TSK personeline uygulanıyor.

Kovid-19 salgınına karşı geliştirilen aşıların personele uygulanması çalışmaları kapsamında harekat bölgelerindeki personelin aşılanmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. Diğer personelin aşılama faaliyetinin halen devam ettiği öğrenildi.

Bakanlık yetkilileri, koronavirüs salgını ile mücadelede gelinen süreç, vakaların tespit şekli, statü dağılımı, garnizonlardaki sivil vaka sayısı gibi birçok etken dikkate alınarak anlık, noktasal ve dinamik tedbirler alınmaya devam edildiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...