Tgrt Haber
30 May 2021 21:41

TSK'nın yeni gözdesi ZMA ilk üründe testi başarıyla geçti

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için başlatılan Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) projesinin ilk örneği, sürüş ve atış testlerini başarıyla tamamladı.

TSK'nın yeni gözdesi ZMA ilk üründe testi başarıyla geçti
tsk,zma,zırhlı muharebe aracı,test

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gücüne güç katmaya devam ediyor. Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) projesi çerçevesinde üretilen ön prototip, hem sürüş hem de atış testlerini başarıyla geçti.

Projeyle ilgili bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN-FNSS iş birliğinde üretilen ön prototip ZMA aracının testlerde başarılı olduğunu duyurdu. İlk etapta 133 ZMA aracına yerli teknoloji ürünü ekipmanlar yerleştirileceğini, böylece beka kabiliyetinin önemli derecede artırılacağını ve kullanım ömrünün de uzatılmış olacağını belirtti.

ZMA'YA ENTEGRE EDİLECEK SİSTEMLER

Zırhlı Muharebe Aracı'nın yenileştirme çalışmaları ASELSAN tarafından gerçekleştirilecek. TSK envanterindeki ZMA'lar; 25 mm NEFER Silah Kulesi, Lazer Uyarı Sistemi, Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Sürücü Görüş Sistemi, Yön Bulma ve Seyrüsefer Sistemi, Komutan, Nişancı, Personel ve Sürücü Gösterge Panelleri ile donatılacak.

Söz konusu projeyle, ZMA'ların bakım ve onarım işlemleri alt yüklenici FNSS tarafından gerçekleştirilecek. Platforma ayrıca İklimlendirme Sistemi, Isıtma Sistemi, Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi alt sistemleri entegre edilecek. Araçların zırh ve mayın koruma seviyeleri de artırılacak.

ZMA Projesinde araçlara entegre edilecek modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarının yanı sıra araçların Zırh ve Mayın Koruma seviyeleri de yükseltilerek muharebe sahasında ZMA’ların beka kabiliyetleri ve vuruş gücü etkinliği önemli ölçüde artırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...